MAI vrea polițiști mai supli, care să poată sări un gard. Probe mai grele la şcolile de agenţi

Ultima actualizare: 15-01-2020 20:01

Ministerul de Interne își dorește polițiști supli, cu o condiție fizică bună, ca să poată alerga după infractori.

Din această cauză, școlile de agenți de poliție din țară au introdus probe sportive eliminatorii mai grele, pe care unii candidați nu au reușit să le treacă.

La școala de poliție din Câmpina, de exemplu, doar 30% dintre fetele înscrise la concurs au promovat, iar procentul nu este mare nici în cazul băieților.

Candidații la admiterea la Școala de Agenți de Poliție din Câmpina au 12 probe fizice de trecut. Pentru ca viitorii polițiștii să fie mai supli decât unii dintre cei pe care îi vedem acum pe străzi, testele sunt mai grele din acest an.

De pildă, manechinul pe care aspiranții la o carieră în poliție trebuie să îl care pe traseu are acum 60 de kilograme, cu 20 mai multe decât la probele din anii trecuți. Și greutatea ganterelor cu care candidații trebuie să facă un exercițiu a ajuns de la 5 la 10 kilograme, iar capra care trebuie sărită a fost înălțată cu 10 centimetri.

În plus, tinerii trebuie să atingă o minge aflată la o înălțime de 2 metri și jumătate.

La școala de agenți de poliție din Câmpina, 3.800 de tineri candidează pe 750 de locuri. Proba sportivă este eliminatorie și a cernut serios lista de candidați.

Alexandru Dragoiescu, candidat: „Am avut antrenament de la fotbal.... mă scuzați nu mai am aer.”

Vlăduț Dobrea, candidat: „O să trebuiască să dau din kilograme jos. Până ies de pe băncile școlii sper să fiu mai slim.”

Ministerul de Interne își dorește polițiști mai supli pentru că de multe ori în misiunile pe care le au, câteva kilograme în plus contează. Imaginile cu mai mulți agenți care sar cu greu un gard, în Caracal, sunt antologice.

Mariana Godja, părinte: „Mi-ar place totuși polițiștii să își respecte greutatea pentru că atunci când înaintează în vârstă și au o anumită greutate nu mai pot alerga după un hoț.”

Comisar-șef Vasile Tache, comandant Școala de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina: „Problema asta cu a fi plinuț sau nu ține de evoluția și cu vârsta, dar și de pregătirea fizică permanentă. Trebuie să continue pregătirea, nu trebuie să se oprească odată cu terminarea școlii.”

În ultimii ani, în România, meseria de polițist a devenit foarte atractivă.

La finalul celor 10 luni de pregătire, agenții au un salariu minim de 3.000 de lei. În plus, uniforma vine și cu alte avantaje.

Ion Dogaru, părinte: „Este o meserie stabilă.”

În ultimii ani, pentru a umple golurile lăsate de pensionarile masive ale polițiștilor, școlile de poliție au organizat și câte două sesiuni de admitere și au renunțat la limita de vârstă și de înălțime.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO