În curând, apelurile la 112 vor putea fi localizate. Sistemul nu merge însă pe orice telefon

Ultima actualizare: 15-01-2020 19:47

Românii sunt din ce în ce mai aproape de momentul în care, atunci când vor suna la 112, operatorii îi vor putea localiza cu o precizie de câțiva metri.

Serviciul de Telecomunicații Speciale testează în aceste zile în București și Ilfov tehnologia necesară, iar dacă totul merge bine, testele vor fi extinse în toată România.

N-am ajuns încă până la momentul în care să răsuflăm ușurați. Deocamdată testele STS-ului se fac doar pentru telefoanele mobile cu Android.

Oricum, e vorba de un mare pas înainte, care a presupus schimbarea legislației și configurarea rețelelor de telefonie celulară la toți operatorii.

Deocamdată, dacă vreți să fiți localizați cu o precizie de câțiva metri, folosiți mai degrabă aplicația 112decât să formați numărul în sine.

Minunea despre care tot se vorbește se cheamă: localizare avansată a mobilelor. Când va fi operațională, STS va activa fără dumneavoastră sistemul GPS al telefonului, vă va conecta la orice rețea WIFI disponibilă, ba chiar vă va lega telefonul la toate rețelele disponibile, astfel încât triangulația să fie extrem de precisă.

Nu va speriați, nu va spionează nimeni. Tehnologia AML se activează doar la inițierea apelului de urgență și doar pe durata acestuia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO