Câini adoptați după ce poveștile lor impresionante au fost făcute cunoscute prin intermediul unor pagini speciale
Adăposturile pentru câini fac față cu greu avalanșei de blănoși lăsăți în voia sorții de stăpâni. Așa că au început să-și promoveze rezidenții într-un mod diferit.
Pentru că imaginile și poveștile pot emoționa mai mult decât un anunț sec, îngrijitorii le-au făcut animalelor pagini speciale unde pun chiar ședințe foto profesionale cu fiecare împreună cu o descriere completă și o poveste de suflet, iar strategia are efect.
Maggie, o cățelușă din rasa American Bully, în vârstă de patru ani și jumătate, a ajuns la adăpostul din Târgu Mureș în urmă cu aproximativ două săptămâni, cedată de stăpânii ei care nu au mai vrut-o.
Maggie avea mai multe răni, semn că în fosta ei familie nu a avut parte de prea multă iubire. Dar abandonul a fost, de fapt, șansa ei: povestea lui Maggie a impresionat pe internet alți oameni, care au adoptat-o.
Încă aproximativ 170 de suflete sunt numai în acest adăpost, inclusiv pui de câteva săptămâni, care au fost salvați din saci aruncați pe marginea drumului. Cerșesc mângâiere de la oricine trece pe lângă padoc.
Septimiu Bretfelean, îngrijitor: "E foarte simplu cu câinii. Le oferi un pic de dragoste și ei îți dau totul."
Ca să caute adoptatori potriviți, responsabilii adăpostului au avut ideea unui album foto cu povești despre fiecare cățel.
Borsos Csaba, responsabil comunicare primăria Târgu Mureș: "De când postăm imagini și profil despre câini, am avut norocul de a vedea că mulți câini au fost adoptați."
Și cățeii de la adăpostul din Alba Iulia au, fiecare, profil online. Pongo, de exemplu, și-a găsit o familie tocmai în Belgia.
Andreea Anghel, voluntar "Prietenii lui Azor": "A stat internat cred că aproape 2 luni, i-a fost amputat piciorul, a avut ceva complicații, dar totul s-a finalizat cu bine. Îi fotografiem și îi trimitem mai departe asociațiilor cu care lucram, dar îi postăm și pe paginile noastre de voluntariat."
Mihăiță este unul dintre cei 400 de căței din adăpostul din Baia Mare. Era atât de bolnav când a fost găsit, că nimeni nu a îndrăznit să spere în recuperare. Dar a trecut cu bine peste tot chinul și a rămas în grija unui voluntar.
Monika Bohoni, director adăpost public Baia Mare: "Avea 7-8 luni, după care a urmat lupta pentru supraviețuire, 2 săptămâni am stat lângă el zi și noapte."
Adăposturile din toată țara sunt arhipline, mai ales de când multe persoane au renunțat la câinii pe care îi preluaseră la începutul pandemiei, fără să își dea seama câtă responsabilitate implică în programul de zi cu zi.