Mai multe asociaţii de elevi îi cer preşedintelui Iohannis să scurteze vacanţa de vară
Asociațiile de elevi din toată țara i-au transmis președintelui Klaus Iohannis că vor mai puțină vacanță.
Elevii au semnat o scrisoare în care cer ca în toamnă școala să înceapă cu două săptămâni mai devreme, ca să aibă timp să asimileze mai bine materia. La nivel european, românii au cele mai puține zile de școală: doar 165.
Asociațiile de elevi din șase județe, alături de alte organizații din educație au semnat scrisoarea prin care-i cer președintelui ca anul școlar să înceapă chiar pe 1 septembrie.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Mariana Gheorghe, Asociația Elevilor București - Ilfov: ”Educația a stagnat în această perioadă. Noi trebuie să recuperăm materia. Câteva săptămâni în plus o să ajute”.
Andreea-Sabina Spătariu, Asociația Elevilor Constanța: ”Aceste două săptămâni pentru 12-13 ani de școală înseamnă șase luni. Se va resimți în modul în care se va preda efectiv materia. Cred că orice elev din România poate spune că materia e predată într-un mod foarte alert și că nu apuci să stai mai mult de o oră, două la fiecare lecție, motiv pentru care aceste două săptămâni la fiecare an școlar ne-ar ajuta”.
Bianca Ghiță, corespondent Pro TV: ”În Europa suntem la coada clasamentului, cu cele mai puține zile de școală la clasa primară, 165, alături de Malta și Albania. La Polul opus, cu cele mai multe zile de școală, 200, se află Italia și Danemarca. În plus, în țările nordice școala începe încă din luna august”.
Adina Horga, specialist în educație: ”Cred că cea mai bună soluție ar fi într-adevar micșorarea vacanței de vară. La nivel european suntem situați în categoria țărilor cu cea mai lungă vacanță de vară, între 12 și 14 săptămâni poate dura. Ceea ce înseamnă o dată că copilul este scos din ritmul de învățare și informațiile pe care și le-a așezat au tendința să se piardă".
Anul școlar 2021-2022 este prevăzut să înceapă pe 13 septembrie și durează 34 de săptămâni.