Madalin Voicu scapa de cautiunea de 500.000 de lei si de controlul judiciar, iar Nicolae Paun poate fi arestat

Ultimul update: Sambata 27 Februarie 2016 06:56
Data publicarii: Miercuri 24 Februarie 2016 15:02
Categorie: Actualitate

Deputatul Madalin Voicu scapa de masura controlului judiciar si cautiunea de 500.000 de lei instituite de DNA impotriva lui. In cazul lui Nicolae Paun, deputatii a admis cererea procurorilor.

Madalin Voicu poate sa rasufle usurat. Deputatul a reusit sa impresioneze instanta suprema, careia i s-a plans ca este un parlamentar onest si sarac.

Astfel, judecatorii i-au ridicat controlul judiciar, impus de procurorii DNA, in dosarul in care este suspectat de trafic de influenta si spalare de bani.

Voicu scapa de obligatia de a plati o cautiune de 500.000 de lei, asa ca in cazul sau, ancheta va continua fara ca el sa aiba vreo restrictie de miscare.

Judecatorii au desfiintat ordonanta procurorilor si au revocat masura preventiva a controlului judiciar pe cautiune in ceea ce il priveste pe Madalin Voicu. Decizia este definitiva.

Deputatul acuzat ca a lovit un om pe zebra, audiat la Parchet. Motivul pentru care nu i s-a ridicat imunitatea

Pe 18 februarie, procurorii DNA au dispus luarea masurii controlului judiciar pe cautiune fata de Madalin Voicu, dupa ce Camera Deputatilor a respins cererea de retinere si arestare preventiva a acestuia. Tot atunci, Madalin Voicu a fost anuntat ca are la dispozitie 10 zile pentru a depune o cautiune de 500.000 de lei.

Deputatul a contestat decizia procurorilor la instanta, avand castig de cauza.

In cadrul procesului desfasurat marti, deputatul le-a spus magistratilor ca el este un sustinator al dreptatii, insa trebuie sa indure o rusine, desi nu este vinovat.

Avocatii deputatului au aratat ca Madalin Voicu nu are bani sa plateasca cautiunea stabilita de DNA pentru ca depaseste cu mult veniturile realizate de acesta. In plus, Madalin Voicu are cinci copii in intretinere.

Pe de alta parte, avocatul Lucian Bolcas a spus ca aceasta cautiune pare o masura de razbunare din partea DNA, dupa ce procurorii nu au reusit sa obtina in Parlament incuviintarea pentru retinerea si arestarea lui Madalin Voicu.

Lucian Bolcas a facut o paralela intre situatia lui Madalin Voicu si fabula "Greierele si furnica": "A cantat toata vara, dar are conturile goale".

"Nu am nimic sa adaug la ce au spus avocatii mei. Poate intereseaza starea mea si rusinea pe care trebuie sa o indur, desi eu nu am nicio vina. Sunt nevinovat. Eu sunt un sustinator al dreptatii", le-a spus marti Madalin Voicu judecatorilor.

Deputatii au admis cererea DNA de incuviintare a arestarii lui Nicolae Paun

Plenul Camerei a admis, miercuri, cererea DNA pentru incuviintarea arestarii deputatului Nicolae Paun.

S-au inregistrat 165 de voturi ''pentru'' si 86 ''impotriva''. In sala au fost prezenti 261 de deputati. Votul a fost secret cu bile.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil saptamana trecuta cererile DNA de retinere si arestare preventiva in cazul lui Paun.

Nicolae Paun, presedinte al Asociatiei Partida Romilor ''Pro Europa'', este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene; schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene; deturnare de fonduri; spalare a banilor; efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite; cumparare de influenta, influentare a declaratiilor, toate in forma continuata.

Sotia unui fost deputat, aflat dupa gratii, a murit intoxicata in casa. Biletelul lasat in usa de echipajul de pe ambulanta

Sotia unui fost deputat, aflat dupa gratii, a murit intoxicata in casa. Biletelul lasat in usa de echipajul de pe ambulanta

masina, blocate, zapada, drum, ninsoare

A nins în Capitală mai bine de 16 ore. Meteorogii spun că ninsoarea s-ar putea extinde până joi

Bărbat în comă după ce ar fi fost aruncat în râu de o femeie cunoscută pe internet

Un nou scandal provocat de violatorul care și-a tăiat organul genital. Gestul făcut în timpul consultației

Alunecări de teren în Dâmbovița. Localnicii refuză să lase în urmă agoniseala de o viață

Vasluian în stare gravă la spital, după ce a încercat să-și salveze fratele din mâinile soției

Primele concluzii după autopsia trupului lui Andrei Gheorghe

Andrei Gheorghe

Mesajul plin de tristețe al lui Andrei Gheorghe, în 2017: ”Sunt obosit și drumul nu se mai zărește”

CSAT se reuneşte azi. Obiectivele instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii, pe ordinea de zi

Andrei Gheorghe a murit. Mihaela Rădulescu, mesaj emoționant: ”Încă-mi pare o glumă proastă”

Andrei Gheorghe ar fi murit cu 12 ore înainte de a fi descoperit

Traficul aerian în Capitală. Întârzieri de până la 50 de minute la decolare

Șoferii din Gorj au ieșit la pescuit pe drumul către Tg. Jiu. ”Cu mașina mergem pe câmp”