Madalin Voicu scapa de cautiunea de 500.000 de lei si de controlul judiciar, iar Nicolae Paun poate fi arestat

24-02-2016 15:02

Deputatul Madalin Voicu scapa de masura controlului judiciar si cautiunea de 500.000 de lei instituite de DNA impotriva lui. In cazul lui Nicolae Paun, deputatii a admis cererea procurorilor.

Madalin Voicu poate sa rasufle usurat. Deputatul a reusit sa impresioneze instanta suprema, careia i s-a plans ca este un parlamentar onest si sarac.

Astfel, judecatorii i-au ridicat controlul judiciar, impus de procurorii DNA, in dosarul in care este suspectat de trafic de influenta si spalare de bani.

Voicu scapa de obligatia de a plati o cautiune de 500.000 de lei, asa ca in cazul sau, ancheta va continua fara ca el sa aiba vreo restrictie de miscare.

Judecatorii au desfiintat ordonanta procurorilor si au revocat masura preventiva a controlului judiciar pe cautiune in ceea ce il priveste pe Madalin Voicu. Decizia este definitiva.

Pe 18 februarie, procurorii DNA au dispus luarea masurii controlului judiciar pe cautiune fata de Madalin Voicu, dupa ce Camera Deputatilor a respins cererea de retinere si arestare preventiva a acestuia. Tot atunci, Madalin Voicu a fost anuntat ca are la dispozitie 10 zile pentru a depune o cautiune de 500.000 de lei.

Deputatul a contestat decizia procurorilor la instanta, avand castig de cauza.

In cadrul procesului desfasurat marti, deputatul le-a spus magistratilor ca el este un sustinator al dreptatii, insa trebuie sa indure o rusine, desi nu este vinovat.

Avocatii deputatului au aratat ca Madalin Voicu nu are bani sa plateasca cautiunea stabilita de DNA pentru ca depaseste cu mult veniturile realizate de acesta. In plus, Madalin Voicu are cinci copii in intretinere.

Pe de alta parte, avocatul Lucian Bolcas a spus ca aceasta cautiune pare o masura de razbunare din partea DNA, dupa ce procurorii nu au reusit sa obtina in Parlament incuviintarea pentru retinerea si arestarea lui Madalin Voicu.

Lucian Bolcas a facut o paralela intre situatia lui Madalin Voicu si fabula "Greierele si furnica": "A cantat toata vara, dar are conturile goale".

"Nu am nimic sa adaug la ce au spus avocatii mei. Poate intereseaza starea mea si rusinea pe care trebuie sa o indur, desi eu nu am nicio vina. Sunt nevinovat. Eu sunt un sustinator al dreptatii", le-a spus marti Madalin Voicu judecatorilor.

Deputatii au admis cererea DNA de incuviintare a arestarii lui Nicolae Paun

Plenul Camerei a admis, miercuri, cererea DNA pentru incuviintarea arestarii deputatului Nicolae Paun.

S-au inregistrat 165 de voturi ''pentru'' si 86 ''impotriva''. In sala au fost prezenti 261 de deputati. Votul a fost secret cu bile.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil saptamana trecuta cererile DNA de retinere si arestare preventiva in cazul lui Paun.

Nicolae Paun, presedinte al Asociatiei Partida Romilor ''Pro Europa'', este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene; schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene; deturnare de fonduri; spalare a banilor; efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite; cumparare de influenta, influentare a declaratiilor, toate in forma continuata.


VIDEO PROTVPLUS.RO