"M-a amenintat cu pistolul".Angajatii laboratorului ce elibera analize false spun ca erau terorizati
Acestea erau, se pare, practicile intr-o grupare care a operat la Bucuresti. Este vorba despre dosarul in care mai multi doctori de familie, asistenti, dar si patronii a doua laboratoare au incasat bani pentru analize.
Sase asistente medicale si administratorul unui laborator implicat in afacerea cu retete false asteapta sa afle daca vor fi cercetati in liberatate.
Judecatorii Curtii de Apel au judecat recursul celor 22 de inculpati in dosar.
Alegeri 2024
11:57
Ce salariu are președintele României. Unde se situează Klaus Iohannis față de alți șefi de stat din Europa
11:43
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit „lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
Pentru 16 dintre ei, s-a stabilit un termen pentru saptamana viitoare.
Pana atunci insa, ies la iveala amanunte socante din dosar. O angajata a unui laborator medical s-a plans magistratilor ca a fost nevoita sa incalce legea, pentru ca a fost amenintata cu pistolul.
Adusi rand pe rand la recurs, cei 22 de inculpati le-au cerut judecatorilor sa fie cercetati in libertate.
Unii dintre ei au facut marturisiri socante despre ce se intampla in aceasta retea.
Ana Maria Baciu, arestata preventiv, le-a spus magistratilor: "Lucram de o luna la acest laborator. Mi-am dat seama ca ceva era in neregula si i-am spus sefului, dar mi-a zis ca asa se practica si m-a amenintat chiar si cu pistolul!"
Ana Maria a lucrat la Citylab, ca biolog. Procurorii spun ca ea se ocupa, impreuna cu alte colege, de comisioanele doctorilor.
Faceau calcule si apoi printau listele cu spagile care ajungeau la cei doi administratori ai laboratoarelor.
Tot ea, spun anchetatorii, introducea in sistemul informatic si trimiterile fictive primite de la medicii de familie.
Erau inregistrate cu un anumit user, pentru a fi diferentiate de restul. Totul insa se facea, spune aceasta femeie, la amenintarile patronului turc.
Patronul de la Citylab era cel care se ocupa de administrarea banilor la ambele laboratoare si aproba fiecare plata, spun procurorii.
De cateva zile era dat in urmarire generala, insa vineri anchetatorii au avut parte de o surpriza la judecarea recursului.
Patronul turc, care a disparut imediat dupa ce i-a expirat ordonanta de retinere si a primit in lipsa mandat de arestare preventiva de la Judecatoria Tribunalul Bucuresti, a fost ridicat vineri de la Curtea de Apel, chiar din sala de judecata.
Ca isi teroriza angajatii nu stie nimeni cu certitudine, insa interceptarile de la dosar arata ca subalternii nu erau multumiti de el.
Prejudiciul in acest dosar este de jumatate de milion de euro.