Premierul Orban: Putem spune că am oprit creşterea numărului de cazuri de COVID-19

Ultima actualizare: 27-08-2020 13:05
ludovic orban
Inquam/ Catalin Urdoi

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, luni, că datele statistice arată că a fost oprită creşterea numărului cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus.

"Noi avem deja o săptămână în care numărul de infectări pe săptămâna care a trecut este cu aproximativ 500 infectări mai mic decât în săptămâna anterioară. În săptămâna anterioară, faţă de acum două săptămâni, creşterea a fost doar de 150 de cazuri pe toată săptămâna. Adică, putem spune că am oprit creşterea, ceea ce este extrem de important, pentru că exista, ştiţi, tendinţa de creştere", a spus premierul, la Digi24.

El a adăugat că această oprire şi chiar descreştere a numărului de infectări a fost posibilă prin respectarea măsurilor care se impun.

"Dacă nu sunt aplicate măsurile, toate categoriile de măsuri... Respectarea măsurilor în toate spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă... Pe lângă asta, toate măsurile dispuse, de izolare imediată a persoanelor care sunt diagnosticate pozitiv, de evaluare a stării de sănătate de către un cadru medical, de izolare la domiciliu a persoanelor de contact rezultate în urma anchetelor epidemiologice - tot setul ăsta de măsuri ne-a condus la o situaţie în care am reuşit să oprim creşterea numărului de cazuri zilnice. Ceea ce nu e puţin lucru. Şi e o uşoară tendinţă descrescătoare, care nu poate fi menţinută şi nu poate să continue decât dacă oamenii continuă să respecte aceste reguli", a subliniat Ludovic Orban.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO