Lot nou de vaccinuri Moderna, achiziționat de Uniunea Europeană. 150 de milioane de doze vor ajunge anul următor
O achiziție suplimentară de vaccinuri Moderna a fost făcută de Uniunea Europeană, care a contractat 150 de milioane de vaccinuri anti-covid.
Comisia Europeană a anunțat achiziția la o săptămână după ce vaccinul unei alte companii a fost declarat mai puțin eficient în lupta împotriva virusului. CureVac, o companie germană de biotehnologie, a declarat că vaccinul său pentru Covid-19, a avut o eficacitate de numai 47% într-un studiu în stadiu târziu, ratând obiectivul principal al studiului şi punând la îndoială posibila livrare a sute de milioane de doze către UE.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În aceste condiții, Uniunea Europeană a decis să exercite opțiunea de achiziţie a altor 150 de milioane de vaccinuri pentru Covid-19 de la compania americană de biotehnologie Moderna, a anunţat, marţi, Comisia Europeană, potrivit Reuters.
Dozele suplimentare de vaccinuri ale Moderna vor fi livrate anul viitor. Vaccinurile fac parte dintr-un contract pentru 300 de milioane de doze, aprobat în februarie, din care jumătate a fost deja comandat.
De asemenea, UE a comandat deja încă 160 de milioane de vaccinuri Moderna în cadrul unui contract iniţial de furnizare, semnat în noiembrie.
Comisia a declarat că al doilea contract cu Moderna a fost, de asemenea, modificat pentru a permite achiziţionarea de vaccinuri adaptate la variantele de virus, precum şi de vaccinuri pentru uz pediatric şi rapeluri.
O purtătoare de cuvânt a Comisiei a spus că exercitarea opţiunii face parte din strategia UE de a construi un stoc de vaccinuri pentru viitor, care să poată fi utilizat împotriva variantelor şi nu are legătură cu anunţul CureVac.
Ca parte a planului său pentru aşa-numitele vaccinuri de nouă generaţie, UE a semnat în luna mai un contract cu Pfizer şi BioNTech, pentru a rezerva până la 1,8 miliarde de doze de vaccinuri până în 2023.
Atât vaccinurile Moderna, cât şi cele Pfizer-BioNTech se bazează pe tehnologia ARN messenger.
Sursa: News.ro
Etichete: uniunea europeana, moderna, vaccin Moderna,
Dată publicare:
23-06-2021 07:31