Locuințe evacuate în Buzău și Botoșani, din cauza mirosului de gaz și de canalizare

Ultima actualizare: 17-12-2019 09:28

S-a instalat panică aseară într-un bloc din Buzău. 20 de oameni, printre care cinci copii, au fost evacuați, după ce unul dintre locatari a simțit miros de gaz.

Teama a pus stăpânire și pe mai multe familii din Botoșani, după ce o femeie a semnalat o problemă asemănătoare.

Acolo, autoritățile au evacuat 14 case.

Într-un bloc din Buzău, alarma a fost dată de unul dintre locatari, care a simțit miros de gaz. Pompierii au intervenit imediat și 20 de persoane au fost evacuate de urgență.

Cătălin Neagu, ISU Buzău: „Am evacuat preventiv locatarii din bloc și am așteptat echipa de la Distrigaz. După o perioada de timp, ne-au dat acceptul să dăm voie locatarilor să între din nou în bloc”.

Angajații companiei de distribuție a gazului au oprit alimentarea și au sigilat instalația cu probleme. Situația va fi remediată cel mai probabil astăzi.

Scene similare s-au derulat aseară și pe o stradă din Botoșani. O femeie care locuiește la marginea orașului a sunat la 112 și a anunțat că a simțit un miros înțepător în casă. Pompierii au chemat în ajutor specialiști de la ISU Bucovina - Suceava pentru apărare chimică, radiologică, biologică și nucleară.

În cele din urmă, s-a stabilit că mirosul provenea de la hidrocarburi din sistemul de canalizare, care au pătruns în băile unor locuințe. Pentru a elimina orice risc, 14 case au fost evacuate, iar oamenii au fost nevoiți să își petreacă noaptea la rude.

Alexandru Colbu, prefectul județului Botoșani: „La prima evaluare s-a constatat că nu este vorba de scurgere de gaze sau alte substanțe care să aibă legătură cu gazul. Din câte se pare, este vorba de niște scurgeri de hidrocarburi care s-au format în canalizare”.

Din fericire, nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO