Gelu Oltean, fost șef al serviciului secret din Ministerului de Interne și partenera lui Vanessa Youness au fost arestați preventiv pentru 30 de zile într-un dosar de trafic de droguri.

Alături de ei se află și un cetățean străin. Cei trei au fost ridicați de anchetatori dintr-un centru de relaxare, condus de femeie, unde, spun anchetatorii, ar fi avut loc un ritual șamanic în cadrul căruia clienții consumau Ayahuasca, o combinație de plante care conține substanțe halucinogene.

Reuniunile, unde procurorii DIICOT susțin că se consumau substanțe interzise, aveau loc în clinica de relaxare condusă de partenera fostului șef al serviciului secret al Ministerului de Interne, Vanessa Youness.

Centrul care oferea inclusiv cazare de cinci stele se află într-o zonă retrasă, la 30 de kilometri de București, în Dâmbovița, la marginea unei păduri.

Potrivit anchetatorilor, aici se făceau, printre altele, ceremonii cu Ayahuasca, un ceai făcut din funze și tulpini de plante exotice, folosit în scopuri spirituale de triburile amazoniene. Unul dintre ingredientele folosite conținea DMT, un produs chimic halucinogen puternic, aflat în România pe lista drogurilor de mare risc.

Pe internet, clinica de relaxare își atrăgea clienți cu mărturiile unor clienți cu notorietate, dar care susțin acum că nu aveau cunoștință de folosirea unor substanțe interzise.

Adina Halas: „Se făceau masaje, se făceau tot felul de tratamente în funcție de diagnosticul pe care medicul ți-l punea și tratamentele erau pe bază de produse apicole. Mi se pare șocant. Nici nu știam că Ayahuasca se poate lua în România."

Marius Caravețeanu, primar Răcari: „Activitate de wellness, yoga, recreere, detoxifiere. Mă intersectam deseori cu mașini de lux, ce denotă că erau persoane importante."

În clinica de relaxare din Dâmbovița, ceremoniile cu Ayahuasca, susțin procurorii DIICOT, erau coordonate de un șaman, cetățean britanic.

Individul își promova activitățile din România prin intermediul unei pagini de internet și folosea drept acoperire o firmă de turism înregistrată în paradisul fiscal Isle of Man, din Marea Irlandei.

Cei care participau la ceremonii plăteau câte 550 de euro dacă acceptau să fie cazați în camere pentru două persoane sau 1.100 de euro dacă voiau să stea singuri.

Fostul șef al servicului secret al Ministerului de Internet, Gelu Oltean, era, potrivit anchetatorilor DIICOT, implicat în organizare și lua parte la ceremoniile cu Ayahuasca.

Procurorii au descins în clinica înființată de partenera fostului șef al serviciului secret al MAI chiar în timpul unei sesiuni cu Ayahuasca la care participau aproape 40 de persoane.

În lume, ceremoniile cu ceiauri Ayahuasca au din ce în ce mai mulți adepți. Despre ele se spune că ar avea abilitatea de a trata unele dereglări mentale sau fizice, iar din acest motiv, turismul care are la baza ceremoniile Ayahuasca crește în lume. În America Centrală și de Sud există mai multe centre dedicate vindecării cu ayahuasca.

Organizator excursii: „Se face o ceremonie în care șamanul ne ghidează, se cântă, ai viziuni, intri în conștiință acolo și vezi. Poți să primești răspuns la problemele actuale, poți să îți înțelegi drumul."

Partenera fostului șef al serviciului secret din Ministerul de Interne, Vanessa Youness, cea care găzduia în România ceremoniile cu Ayahuasca, are un trecut controversat.

Numele ei apare, de pildă, în dosarul Microsoft. DNA a trimis-o în judecată pentru trafic de influență și a acuzat-o că ar fi primit un milion de euro de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă un înalt demnitar pentru aprobarea unor documente privind licențele IT din școli.

În vârstă de 34 de ani, Vaness Youness, a început să promoveze medicina alternativă după ce a susținut că ar fi ajutat-o să treacă peste niște probleme de sănătate. Luna trecută a anunțat că urmează să colaboreze cu Universitatea de Medicină din București în cadrul unui studiu revoluționar.

I-am contactat și noi pe reprezentanții UMF Carol Davila care au negat orice legătura cu Vanesa Youness. Aceștia se declară revoltați de asociere și au transmis că nu au legături profesionale cu escroci sau cu persoane care păcălesc oamenii, promițându-le tratamente tămăduitoare contra cost.

De la centrul din Dâmbovița al Vanessey Youness, procurorii DIICOT au ridicat trei kilograme de Ayahuasca, despre care susțin că are la baza drogul halucinogen DMT, precum și două kilograme de fragmente vegatele care ar conține aceste substanțe.

Femeia a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Aceeași măsură a fost luată de judecătorii Tribunalului Brașov și pentru fostul șef al DGIPI și pentru șamanul englez care organizează întâlnirile în timpul cărora se consumă Ayahuasca.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!