Deţinutul extrem de periculos evadat de la Săpoca a fost găsit spânzurat

Ultima actualizare: 16-12-2019 23:01

Tânărul de 23 de ani din Prahova, care a evadat de la Secţia Ojasca a Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca, a fost găsit spânzurat, luni după-amiază, în pădurea din apropierea localităţii Unguriu, din judeţul Buzău.

UPDATE 23:00 Ministerul Sănătăţii a cerut, luni seară, un control la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca. Conducerea Ministerului Sănătăţii a dispus inspectorilor sanitari din cadrul DSP Buzău să demareze un control la unitatea sanitară.

”Este încă o dovadă că în acest spital trebuie luate măsuri rapide. Este nevoie de o evaluare a serviciilor de pază. Vom trimite o echipă care să realizeze o evaluare de risc la securitate fizică, iar în urma acestei evaluări să fie realizat un plan de pază complex care să garanteze prestarea serviciilor de pază umană în conformitate cu legislaţia în vigoare, precum şi a dispozitivelor tehnice pentru monitorizare şi alarmare. Mai mult, planul va trebui să stabilească şi numărul paznicilor necesari pentru asigurarea condiţiilor de securitate”, a declarat conf.dr. Horaţiu Moldovan, secretar de stat.

Bărbatul periculos care a fugit luniă dimineața din Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca din județul Buzău, a fost găsit fără viață. El era considerat foarte violent mai ales că, în urmă cu 2 luni, şi-a înjunghiat ambii părinţi.

Trupul bolnavului în vârsta de 23 de ani a fost descoperit de un localnic dintr-o comună situată la aproximativ doi kilometri de unitatea medicală. Bărbatul a dispărut în jurul orei 9, din secția de la Ojasca, iar cadrele medicale au anunţat imediat autoritățile.

Polițiștii au atras atenția ca persoanele care îl văd sunt rugate să nu se apropie de el pentru că este cunoscut faptul că are un comportament agresiv. În luna octombrie, într-un acces de furie, individul cu probleme psihice şi-a înjunghiat ambii părinţi, într-o cumuna din judeţul Prahova.

Din câte se pare, el a fugit escaladând gardul spitalului și a parcurs aproximativ doi kilometri printr-o pădure. 70 de polițiști și jandarmi însoțiți de câini de urma l-au căutat ore în șir. Până la urmă, un localnic dintr-o comună apropiată a anunțat că trupul lui fără viața se afla la marginea pădurii.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar conducerea spitalului a demarat o anchetă internă pentru a afla cum a fost posibilă fuga lui din unitatea medicală. Cazul este tras la indigo cu un altul peterecut acum 3 ani, când un alt bolnav fugar din aceeași secție a fost găsit fără viața.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO