Locatari mutați de primărie pentru consolidarea locuințelor, fără să fie anunțați. ”Nu ştiam. Ne mută?”
Primăria Capitalei vrea să înceapă săptămâna viitoare să mute locatarii din clădirile şubrede în locuinţele de necesitate. Acestea din urmă au avut nevoie la rândul lor de o reabilitare completă.
Dincolo de această măsură extrem de utilă, oamenii care ar trebui să îşi facă bagajele sunt uluiţi de veste, pentru că nimeni nu le-a spus nimic.
Primăria Capitalei a preluat 86 de locuinţe în blocurile de necesitate din centru, de la garsoniere, la apartamente cu 3 camere. În urmă cu 6 luni a început recondiţionarea lor, de la înlocuirea gresiei şi a parchetului, până la instalaţiile sanitare şi electrice.
”Azi suntem pe final, mai avem doar anumite lucrări de executat la tâmplăria din PVC, sper că în această săptămână aducem primii locatari aici”, a transmis Marius Coaje, consilier al primarului general.
Reporter: - De fapt, săptămâna viitoare.
Marius Coaje, consilier al primarului general: - Săptămâna viitoare, da. 22 de familii vin prima oară din Biserice Enei nr.14.
Însă locatarilor din respectivul bloc "cu bulină" nu le vine să creadă.
Reporter: - Vi s-a spus că veţi fi mutaţi?
Locatar: - Da, aşa am azuit, dar nu ştim când.
Reporter: - Au zis că săptămâna viitoare.
Locatar: - Nu ştiam. Ne mută?
Unul dintre proprietarii care s-a luptat pentru ca blocul să intre în programul de consolidare spune că teama de cutremur este permanentă.
"Te gândeşti la orice scârțâietură de parchet sau trântitura de uşa de lift, în orice moment, sau pur şi simplu când stai întins pe canapea în curte şi auzi efectiv căzând bucată de perete în curtea interioară", spune Valentin Dragomir, proprietar.
Iar faţada blocului arată mult mai bine decât interiorul clădirii.
După ce vor fi mutaţi de primărie în locuinţele de necesitate, oamenii vor plăti însă o chirie între 150 şi 250 de lei, în funcţie de suprafaţă. Primăria le acoperă în schimb o parte din cheltuielile pentru consolidarea vechiului bloc.
"Proprietarii care au un venit foarte mic, ele sunt suportate de Primărie 100%, mai avem o categorie cu venituri medii unde Primăria suporta 50% din aceste cheltuieli" , a explicat Marius Coaje, consilier al primarului general.
În Bucureşti există 343 de clădiri încadrate la clasa 1 de risc seismic.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!