Liviu Luca, trimis in judecata in dosarul CNSLR-Fratia

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Marti 30 Octombrie 2012 02:22
Data publicarii: Joi 03 Mai 2012 13:03
Categorie: Stiri actuale
Liviu Luca

Liviu Luca a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in dosarul privind semnarea unui contract de management de catre societate Sind Tour Trading SRL, la care CNSLR-Fratia este actionar majoritar.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui Liviu Luca prim-vicepresedinte al CNSLR Fratia, pentru folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si fals in inscrisuri sub semnatura privata, comis pentru a ascunde o infractiune asimilata celor de coruptie.

In acest dosar vor fi judecati si Neculai Miron, director general la Grup Mir, pentru complicitate la infractiunea de folosire a autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si instigare la infractiunea de folosire cu rea credinta a fondurilor societatii, precum si Florin Dumitrescu, director general adjunct la Grup Mir, petnru folosire cu rea credinta a fondurilor societatii.

Dosarul va fi judecat de magistratii Judecatoriei Sector 1 Bucuresti. Procurorii arata in rechizitoriul trimis instantei ca, in cursul anului 2011, Liviu Luca, folosindu-si influenta de prim-vicepresedinte al CNSLR Fratia, a inlesnit incheierea unui contract de management intre societatile Sind Tour Trading SRL, la care CNSLR-Fratia este actionar majoritar, si Tour Mirinvest SRL Timisoara, prin care cea de-a doua societate a obtinut foloase necuvenite de 732.000 de euro.

"Anterior incheierii contractului de management, firmele din componenta Grup Mir (inclusiv Tour Mirinvest) inregistrasera pierderi considerabile", noteaza procurorii in documentul citat.

Sind Tour Trading SRL este o societate comerciala in care CNSLR-Fratia detine 95% din capitalul social si are ca obiect de activitate prestarea de servicii turistice, in calitate de administrator al unor hoteluri aflate in patrimoniul sindicatelor, a precizat DNA intr-un comunicat de presa.

Contractul de management incheiat cu SC Tour Mirinvest SRL obliga aceasta societate la realizarea de investitii de minimum sase milioane de euro din fondurile sale, precum si la efectuarea de servicii de administrare.

"Or, reprezentantii firmei, inculpatii Dumitrescu Florin si Miron Neculai au folosit nu banii S.C Tour Mirinvest S.R.L, cum se stipula in clauzele contractului, ci pe cei ai SC Sind Tour Trading SRL.

Astfel, in perioada mai - august 2011, cei doi au incheiat trei contracte (unul de reabilitare a hotelurilor si doua de distributie de produse) folosind suma de aproximativ 732.000 de euro ce apartine SC Sind Tour Trading SRL, contractele fiind acordate unor firme aflate sub controlul direct sau indirect al asociatilor S.CTour Mirinvest S.R.L.", au precizat procurorii DNA in comunicat.

Potrivit procurorilor, incheierea contractului de management a fost posibila prin aceea ca, la data de 18 aprilie 2011, Liviu Luca, in calitate de prim-vicepresedinte al CNSLR-Fratia, a emis o decizie, cu incalcarea dispozitiilor statutare (fara a fi intrunit in Biroul Operativ numarul de voturi necesar luarii unei decizii valabile), prin care a dispus inlocuirea administratorilor societatii Sind Tour Trading cu un nou administrator, si anume societatea Tour Mirinvest SRL Timisoara, firma reprezentata de Neculai Miron si Florin Dumitrescu.

"Pentru a crea aparenta de legalitate a votului sau din Adunarea Generala a Actionarilor, inculpatul Luca Liviu a inserat in cuprinsul deciziei din 18 aprilie 2011 date nereale referitoare la procesul verbal al sedintei, desi cunostea ca acea hotarare a fost luata cu incalcarea prevederilor statutare", potrivit procurorilor.

Astfel, la data de 20 aprilie 2011, ca urmare a acestei decizii nestatutare, Liviu Luca, in calitate de reprezentant al CNSLR-Fratia in Adunarea Generala a Actionarilor a SC Sind Tour Trading SRL, a votat pentru incheierea contractului de management intre aceasta societate si Tour Mirinvest SRL pe baza ofertei depuse de Neculai Miron.

"Contractul, pe o perioada de 9 ani, avea sa fie semnat in aceeasi zi. Practic, administratorul Tour Mirinvest SRL avea obligatia de a efectua investitii si de a realiza un profit de minimum 600.000 de euro pe an din exploatarea bazelor turistice si de tratament aflate in administrarea societatii Sind Tour Trading SRL", au mai aratat procurorii in documentul citat.

Liviu Luca Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

Scandalul terenurilor MApN. DNA a cerut pedepse cu executare pentru Becali, Babiuc si Cioflina
Scandalul terenurilor MApN. DNA a cerut pedepse cu executare pentru Becali, Babiuc si Cioflina
Deputatii au amanat decizia privind anchetarea lui Laszlo Borbely
Deputatii au amanat decizia privind anchetarea lui Laszlo Borbely
Gigi Becali a fost achitat in dosarul
Gigi Becali a fost achitat in dosarul "Valiza". Va primi inapoi 1,7 milioane de euro
VIDEO PROTVPLUS.RO
tudorel toader
Tudorel Toader se va întâlni miercuri cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia
Incident la ”creșa groazei” din Iași. Cum s-a răzbunat un tată pe șefa creșei
Accident în Oradea: un taxi în care se aflau șoferul și o pasageră s-a răsturnat
O mamă a dispărut cu fiul ei de 3 ani într-o pădure din Brașov
Ce s-a întâmplat cu cei 3 travestiți care au tâlhărit un bărbat. Ce le ceruse victima
Deţinutul evadat de la Penitenciarul Tulcea a fost prins. E închis pentru tentativă de omor
Carmen Dan
Reacția ministrului Carmen Dan la acuzațiile lui Ioniță: ”E trist, își pune uniforma în cap”
Dragnea, ironizat de actori de comedie, în timpul piesei ”Mult zgomot pentru ... nimic”
Centura Bacăului, filmată cu drona. Când ar putea fi gata lucrările. VIDEO
Fostul şef al Poliţiei Române lansează acuzaţii grave la adresa ministrului Carmen Dan
Hoți de motorină opriți de poliție cu focuri de armă. Ce s-a descoperit despre ei
Spotlight, evenimentul de la care nu lipsesc „afaceriștii”. Încasări de mii de lei pe seară