Presedintele PSD Liviu Dragnea: "Romanii nu sunt prosti, inteleg ca sunt alte forte care vin si incita. Sa fim calmi"

liviu dragnea

Liviu Dragnea a declarat, duminica seara, ca ordonanta a fost doar un pretext al celor care au incitat enorm de multa lume de buna credinta sa iasa in strada prin dezinformare.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat la RTV ca ministrul Justitiei si-a asumat o comunicare defectuoasa. Acesta e si motivul pentru care primul ministru ar fi decis sa retraga ordonanta. "Au fost alegerile parlamentare. Ati vazut masurile pe care romanii le-au votat. Cele mai multe sunt aprobate si implementate. Oamenii vor incepe incet-incet sa simta", a declarat Liviu Dragnea.

"Toti asteptam mesaj de la Presedintele Romaniei. Nu eu am fost in strada, la primul miting Presedintele Iohannis a fost in strada", a mai spus presedintele PSD. "Nu mi se pare corect ca presedintele unei mari companii straine sa protesteze. Toti romanii vor plati aceasta perioada. Despre organizarea protestului de la Cotroceni: acesta a fost unul dintre motivele principale pentru care am facut acea declaratie. Am vorbit cu multi sefi de filiale locale care au facut presiuni si care vor un singur lucru - vrem sa aparam votul din decembrie. Pentru a incerca sa stapanim aceasta dorinta, am avut acea intalnire si discutie din coalitie si cu premierul Grindeanu. Cu speranta ca cei care contesta ordonanta, nemaiavand obiect, sa se retraga", a continuat Dragnea la postul de televiziune RTV.

"Doua manifestari egale pot scapa de sub control - si in Bucuresti, si in celelalte judete. Am putea ajunge in situatia ca aceasta tara sa fie sfasiata. Modul de organizare, dimensiunea acestor porteste - acesta e un miting politic, cel de la Palatul Victoria. Arata o organizare profesionista, nu e un miting spontan", a precizat presedintele PSD.

"E foarte greu sa spun cine le-a organizat. Institutiile statului incet incet vor avea aceste informatii, lumea va trebui sa stie.Simpatizantii PSD au fost suparati pe retragerea ordonantei. Ordonanta e juridic corecta, aprobata respectind procedurile legale. Se trece si peste asta, au inteles ca mult mai importanta e stabilitatea aestei tari. Daca protestele continua, se vede ca acest plan a fost pus la cale imediat dupa alegeri, se cauta doar un pretext. Oamenii sunt revoltati, pentru ca oamenii au votat", a mai spus Dragnea.

Citește și
banner ploiesti
Banner cu chipurile lui Dragnea, Grindeanu si Iordache, intins in centrul Ploiestiului pentru a fi calcat
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

"Dupa motiunea de cenzura, dupa picarea ei miercuri, sa aiba premierul si ministrul Justitiei o discutie si premierul sa ia o decizie dasca il tine pe ministrul Justitie. I-am zis premierului ca e decizia lui. Inteleg ca ministrul Justitiei si-a asumat aceasta comunicare defectuoasa", a explicat Dragnea.

"Primul ministru nu are ce vina sa aiba. A si explicat de ce s-a tinut atunci sedinta, pentru ca la 20:00 a venit de la CSAT".

"Oamenii pot iesi si in judetele lor, asta e cea mai mare problema. O astfel de miscare e foarte greu de stapanit. Sunt oameni nervosi, se uita la televizor si sunt nervosi si pentru ca vor acest program de guvernare. Romanii nu sunt prosti, inteleg ca sunt alte forte care vin si incita. Repet nu am o problema cu 95% dintre protestatari, dar in spatele lor sunt oameni interesati".

"Apel catre toti romanii: sa fim calmi si sa nu escaladam aceste proteste. Niciunul, nici eu, nici Tariceanu, nici altcineva nu profita din asa ceva. Nu-mi dau seama cine profita. Vin tot felul de informatii, unele poate sunt gresite. Dar mesajul presedintelui Iohannis chiar si de mine este asteptat. E mediatorul natiunii. Nu guvernul a scos oamenii in strada. In plus, presedintele i-a trimis premierului o scrisoare prin care a cerut retragerea ordonantei, lucru pe care premierul l-a facut", a tinut sa spuna Dragnea.

"E dreptul constitutional al lui Iohannis sa aiba un mesaj in parlament marti. Si pe mine ma intereseaza. Daca noi facem toate eforturile sa nu iasa, ma asteptam ca si presedintele sa faca apel la calm. Au inceput tot felul de teorii. Oamenii chiar vor sa-si pastreze votul pentru ca vor programul de guvernare".

"Imediat dupa alegeri au aparut informatiile. Intai am crezut ca sunt zvonuri. Ce m-a pus serios pe ganduri a fost ce mi-a spus domnul Tariceanu dupa discutia informala cu Iohannis, care i-a spus ca vrea un razboi total cu PSD. Inseamna ca si dupa ce aceasta ordonanta a fost abrogata si se incita la proteste e clar ca miza presedintelui e guvernul dumnealui. Ei nu accepta acest vot".

"Eu nu am informatii ca nu sunt in comisia SRI. Ca presededinte al CDEP l-am intrebat pe seful Comisiei despre schimburile de informatii din seara cu violente. Pentru ca nu mi s-a parut corecta interventia presedintelui. Ce a realizat prin asta? A escaladat un zvon intre cele doua institutii fundamentale pentru stabilitatea statului roman. O astfel de atitudine risca sa duca la dezbinare si acolo. In sensul acesta, pentru a lamuri lucrurile, pentru a nu fi o problema pentru SRI/Interne, sa arate de fapt ca ele nu au o problema de comunicare si seful statului sa nu mai incite".

"Autorii violentelor cred ca au fost adusi acolo. Anchetatorii se apropie de adevar, lucrurile trebuie sa se afle. Din cate stiu eu, e anchetata situatia. Sper ca si incendiul de la Bamboo, prea a coincis cu ziua aia de vineri, sper sa se lamureasca".

"Daca nu continua protestele, lucrurile vor intra incet in fagas normal. Daca vor continua, e foarte greu sa calculezi costurile, cat pierdem".

"Tot ce e posibil ca Iohannis sa aiba in plan alegeri anticipate, daca de la el nu a veniti niciun mesaj e clar ca merge pe planul initial. Motiv legal, democratic nu exista. Exista, totusi, dorinta de a avea toata puterea in Romania".

"Toti ministrii (au primit amenintari - n.r.), pentru ca din momentul din care li s-au publicat numerele de telefon - nu au fost publicate, asa, in gluma, a fost un plan, si-au pus la punct o masinarie - au inceput sa curga mail-uri, mesaje, SMS-uri, tot felul de amenintari, cu un limbaj foarte urat, dar si foarte violent. Au primit chiar amenintari cu moartea. Mie, aduceti-va aminte ca un mare jurnalist din Romania - asa zice ca e - a spus unde stau. Eu am transmis joi: 'Sa vina la Parlament, eu sunt singur, nu mi-am luat SPP, nu am nicio problema'. Eu, sigur ca o sa ii fac plangere penala, imi pare rau pentru el. E facuta, nu am depus-o, pentru ca nu am avut cand, dar asa ceva nu se poate. Eu am fost trimis in judecata, pentru ca s-au furat doua milioane de voturi la referendum si eu am fost condamnat pentru ca membri de-ai partidului se estimeaza ca ar fi incalcat legea protectiei datelor personale, studiind listele electorale permanente, care sunt publice. Pai, aici nu mai functioneaza aceasta lege? Sau daca sunt de partea sistemului se poate incalca legea si ii foloseste sistemul pentru asta... Nu se poate continua asa", a declarat liderul PSD, duminica seara, la RTV.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Mesajul lui Liviu Dragnea despre o contramanifestatie PSD in fata Palatului Cotroceni
Mesajul lui Liviu Dragnea despre o contramanifestatie PSD in fata Palatului Cotroceni

Presedintele PSD Liviu Dragnea a reactionat duminica la informatiile potrivit carora Partidul Social Democrat ar organiza o contramanifestatie la Palatul Cotroceni.

Banner cu chipurile lui Dragnea, Grindeanu si Iordache, intins in centrul Ploiestiului pentru a fi calcat
Banner cu chipurile lui Dragnea, Grindeanu si Iordache, intins in centrul Ploiestiului pentru a fi calcat

Un banner de mari dimensiuni care ii infatiseaza pe liderul PSD Liviu Dragnea, pe premierul Sorin Grindeanu si pe ministrul Justitiei, Florin Iordache, a fost intins pe asfalt, in Ploiesti

Recomandări
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.