ROMANIA - UNGARIA 3-0. Cum s-a vazut din elicopter razboiul jandarmilor cu suporterii maghiari

Ultima actualizare: 10-09-2013 06:56

Meciul cu Ungaria a fost cu adevarat un test de foc pentru fortele de ordine. In urma luptelor de strada din ultimele 24 de ore 62 de persoane au fost duse la sectie iar 16 suporteri maghiari au primit interdictie de a mai intra pe stadioane un an.

''Doi jandarmi au fost raniti, unul la umar, in Centrul Civic, a parasit deja spitalul, al doilea are un traumatism facial mai grav, este la Spitalul Pantelimon, dupa ce a aruncat un membru al galeriei o piatra. Inca de la coborarea din tren, fanii unguri au folosit elemente pirotehnice excesiv. Am retinut 16 persoane din randul cetatenilor maghiari, au primit interdictie un an de zile de a participa la astfel de evenimente competitiile si jocurile sportive'', a declarat Olaru.

Acesta a precizat ca au fost duse la sectia de politie si au fost retinute 62 de persoane, subliniind ca a avut loc inclusiv un eveniment legat de consum de droguri.

Olaru, care a subliniat ca suporterii unguri, care nu au fost verificati la intrarea in tara, aveau foarte multe materiale pirotehnice asupra lor. El a mai spus c au fost aplicate 19 sanctiuni contraventionale de circa 7300 de lei, intre altele pentru provocare si participare la scandal.

Au fost intocmite si 50 de dosare penale pentru suporterii unguri.

Mai sus puteti vedea imagini suprinse din elicopter, aseara, deasupra stadionului National Arena. 

Olaru, care a subliniat ca fanii unguri, care nu au fost verificati la intrarea in tara, aveau foarte multe materiale pirotehnice asupra lor.

Mircea Olaru a adaugat ca la partida de vineri seara a fost necesara evacuarea suporterilor de la peluza 2.

"In arena sportiva nu ne-am confruntat doar cu suporterii maghiari, care au avut o atitudine ostila inca de la inceput, ci si cu suporterii romani. Am fost nevoiti, ca prin dispozitia prefectului, sa evacuam suporterii din peluza 2, care intrasera in conflict intre galeria Steaua si Dinamo pentru a restabili ordinea si linistea publica in arena", a explicat Olaru.

 "Am dejucat intentia suporterilor rapidisti, stelisti sau dinamovisti in a se intalni pe traseu, dupa terminarea partidei, si a-si organiza confruntari. In zona clubului Dinamo am retinut 41 de persoane care erau pregatite cu bate, lanturi si peste 16-20 de cocteiluri Molotov pe care doreau sa le arunce in mijloacele de transport ce se intorceau de la arena sportiva. Acestia au fost condusi la sectia de politie, iar impotriva lor se efectueaza cercetarile legale", a adaugat Mircea Olaru.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO