MAI: S-a intervenit cu 2.000 de angajati si 700 de utilaje. 211 persoane izolate inca la Urziceni

×
Codul embed a fost copiat

MAI a intervenit cu 2.000 de angajati si cu 700 de mijloace de interventie pentru ajutarea persoanelor blocate din cauza ninsorilor si a viscolului si degajarea drumurilor, 211 persoane fiind inca blocate la Urziceni, zona unde se ajunge dificil.

Secretarul de stat din Ministerul Administatiei si Internelor Mihai Capra a declarat, vineri seara, ca 26 de drumuri nationale sunt blocate, majoritatea fiind inchise preventiv pentru asigurarea conditiilor de deszapezire.

Totodata, 25 de drumuri judetene sunt blocate in prezent, situatia acestora fiind importanta la nivel local si urmand sa fie rezolvata in cel mai scurt timp, a spus Mihai Capra.

O zona foarte afectata ramane Urziceni unde in continuare sunt cazate 211 persoane, accesul spre aceasta zona fiind dificil. Alimentarea cu energie electrica este afectata in 131 de localitati.

La randul sau, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat ca 28 de persoane au fost evacuate cu cinci elicoptere ale MAI, din care cinci dedicate acordarii de servicii SMURD. Dintre cele 28 de persoane, 14 trebuiau sa ajunga la sedinte de dializa, unii fiind deja intarziati de doua zile, ceea ce le punea viata in pericol, iar restul erau lauze si cu bebelusii lor, un nou-nascut in stop cardiorespirator, resuscitat si transportat la Bucuresti, o persoana in soc septic si alta cu hemoragie digestiva superioara.

Citește și
Boc A1
Emil Boc, printre TIR-urile blocate pe centura Capitalei: Nu ma asteptam sa ninga asa mult
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Cele cinci elicoptere SMURD au intervenit in 23 de cazuri din Calarasi, doua din Giurgiu si cate unul din Ialomita, Buzau, Teleorman, Arges, a mai spus Arafat. "Acum seara nu mai aveam niciun caz in asteptare. Mai era un caz in Constanta si un altul in Braila, dar avem informatii ca sunt in curs de rezolvare cu ambulantele si mijloace ale Ministerului Apararii. Avem cazul unei gravide care a nascut acasa, in Constanta, si accesul este ingreunat, dar este in curs de rezolvare", a adaugat Raed Arafat.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Arges distribuie apa si alimente din rezerva de stat persoanelor blocate in masini pe autostrada A1, a precizat IGSU.

"Avand in vedere ca majoritatea soferilor de tiruri sunt cetateni turci, iar acestia au refuzat conservele din considerente religioase, cadrele militare au decis sa cumpere, din bani proprii, paine. Din aceeasi sursa financiara, pentru toti cei aflati in dificultate, au cumparat ceai si cafea", a precizat IGSU.

De asemenea, angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Giurgiu distribuie apa, conserve si combustibil persoanelor blocate la Adunatii Copaceni si celor din adaposturile de pe raza judetului.

In cursul zilei de vineri, elicoptere SMURD merg in localitatile Cotofanca si Galbinas din judetul Calarasi pentru a prelua doua femei care au nascut joi, cu ajutorul moaselor, acestea fiind asistate telefonic de doctorul Raed Arafat si, respectiv, de o asistenta medicala.

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie din cadrul MAI a adus la Bucuresti o femeie insarcinata, aflata in localitatea Budesti din judetul Calarasi, blocata de nameti. 

Citeste si:

TAB-urile armatei au deblocat centura Capitalei. Militarii au tractat TIR-urile intepenite in nameti

Romania, a doua noapte sub zapada. 4 oameni au murit. Lista drumurilor inchise vineri 

Corespondentul ProTV Rares Nastase a plecat spre Giurgiu impreuna cu trupele Ministerului Apararii

Corespondenta Andreea Marinescu. Sute de oameni, blocati pe A2:"La 112 ni s-a spus sa mai asteptam"

Oameni blocati in zapada, la Sindrilita. Corespondentul ProTV, Alex Dima, cu echipa de salvare

Boc a cerut TANCURILE: 26 drumuri nationale blocate, 28 curse aeriene anulate, 100 masini blocate

CODUL PORTOCALIU se prelungeste. Vezi PROGNOZA meteo pana duminica

Catalin Radu Tanase este pe centura inghetata a Capitalei. Masini blocate timp de 20 de ore

Un tren InterCity cu 123 de oameni in el a deraiat. LISTA intarzierilor si a garniturilor anulate

HAOS pe aeroporturile din tara. Vezi ce curse aeriene au fost ANULATE sau redirectionate

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Boc, nemultumit:
Boc, nemultumit: "Ma doare sa vad ca lumea nu isi face treaba in cazul unor deszapeziri"

Premierul Emil Boc a declarat ca este nemultumit de modul in care s-a intervenit in cazul unor deszapeziri, dar a evitat sa indice persoanele vinovate.

Emil Boc, printre TIR-urile blocate pe centura Capitalei: Nu ma asteptam sa ninga asa mult
Emil Boc, printre TIR-urile blocate pe centura Capitalei: Nu ma asteptam sa ninga asa mult

Premierul Emil Boc a mers, joi seara, printre tirurile blocate pe centura Capitalei, interesandu-se de situatia soferilor si spunand ca se astepta sa ninga, dar nu in cantitati atat de mari.

Relatare Andreea Marinescu, de pe A1. Masinile vor ramane blocate pe autostrada si la noapte
Relatare Andreea Marinescu, de pe A1. Masinile vor ramane blocate pe autostrada si la noapte

Cele mai importante sosele care duc spre Bucuresti, autostrazile si drumul national 1 s-au dovedit capcane periculoase de gheata si zapada pentru cei care s-au incumetat sa treaca pe acolo.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.