Relatare Andreea Marinescu, de pe A1. Masinile vor ramane blocate pe autostrada si la noapte

Ultima actualizare: 04-11-2012 14:17
Corespondenta Andreea Marinescu. Sute de oameni, b...
Emil Boc, pe autostrada Bucuresti-Pitesti: Obiecti...
Sute de oameni, blocati pe A1:...
Sute de oameni, blocati pe A1:...
Relatare Andreea Marinescu. O ambulanta, printre m...
Relatare Andreea Marinescu. Mai multe persoane blo...
Relatare Andreea Marinescu, de pe A1. Parapetul ca...
Relatare Andreea Marinescu, de pe A1. Mai multe pe...
Relatare Andreea Marinescu, de pe A1. Masinile vor...

Cele mai importante sosele care duc spre Bucuresti, autostrazile si drumul national 1 s-au dovedit capcane periculoase de gheata si zapada pentru cei care s-au incumetat sa treaca pe acolo.

19:55 RECAPITULARE Sute de masini n-au reusit sa invinga troienele, iar soferii s-au vazut nevoiti sa ramana langa ele.

Cu toate ca stiau ca orasul este izolat de restul lumii si ca drumurile care il leaga de tara sunt inchise, oamenii s-au incapatanat sa plece la drum.

Asa se face ca au petrecut 12 ore sau poate si mai mult in viscol, la doi pasi de capitala.

Unii au primit ajutor de la jandarmi. De exemplu, soferul unei masini a ramas fara curent electric, iar echipajul de la jandarmerie l-a ajutat sa reporneasca.

Au fost mai multe ore, peste 16, in care nu s-a circulat. Odata ce viscolul a incetat pe portiunea de drum care leaga capitala de Tancabesti, traficul a fost reluat.

De la kilometrul 25 pana la Fundulea zeci de masini au ramas in zapada. Cei mai multi oameni si-au abandonat autoturismele.

Cel mai probabil masinile inzapezite vor mai ramane blocate pe autostrada si in aceasta noapte.

17:32 Pe A1, parapetul care desparte sensurile de mers a fost taiat, pentru un acces mai usor.

17:20 Mai multi tineri au refuzat ajutorul SMURD. A1 va fi deblocat intr-o ora, o ora si jumatate, au promis autoritatile.

13:00 Corespondentul ProTV Andreea Marinescu a reusit sa inainteze pana la kilometrul 34 pe autostrada Bucuresti-Pitesti, unde a intalnit alte masini blocate, printre care si un achipaj de ambulanta.

Acestia au promis ca se va interveni cu utilaje suplimentare pentru deblocarea oamenilor prinsi de viscol pe Autostrada 1, dar si pe drumurile adiacente.

Un sofer prins de nameti a spus ca "Stau aici de pe la ora 9 si ceva. Nu am marfa, mergeam dupa marfa. Am vazut echipaje de politie ca au circulat in zona, dar nu stiau cand se deblocheaza drumul. E foarte dificil, nu ne asteptam la o situatie de genul asta, nimeni sa nu intervina, niciun utilaj. primele utilaje le-am vazut in dimineata asta, azi-noapte nimic"

La ora 14:00, vantul s-a pornit din nou, iar zapada e viscolita, fapt care ingreuneaza operatiunile de deszapezire - oamenii nu mai au rabdare si au iesit din masini sa se dezmorteasca.

La kilometrul 26 al autostrazii Bucuresti-Pitesti, sute de oameni sunt blocati in nameti.

"Asa ceva nu am vazut in ultimii ani. Avem combustibil, ca stiam ce ne asteapta. E plin camionul cu marfa, nu lasam masinile aici. masina e asigurata, marfurile nu."

"Dupa vreo 14 ore sunt inghetat bocna. Au fost domnii de la politiei si ne-au ajutat, ne-au dus la PECO si ne-am luat de acolo ce a trebuit. Combsutibil, cu noroc, am alimentat si am facut plinul, ca altfel nu supravietuiam."

Pe o portiune de 3-4 kilometri sunt foarte multe TIR-uri blocate, dar si autoturisme in care sunt femei si copii. 35 de oameni aflati intr-un autocar stau in nameti de miercuri de la ora 19.00.

Unii oameni au mers pe jos pana la cea mai apropiata benzinarie, pentru a lua apa, provizii si chiar combustibil. Unele autoturisme pot intoarce printre TIR-uri, pe contrasens,ca sa poata iesi din blocada.

"Stau aici de pe la ora 9 si ceva. Nu am marfa, mergeam dupa marfa. Am vazut echipaje de politie ca au circulat in zona, dar nu stiau cand se deblocheaza drumul. E foarte dificil, nu ne asteptam la o situatie de genul asta, nimeni sa nu intervina, niciun utilaj. primele utilaje le-am vazut in dimineata asta, azi-noapte nimic", a povestit un sofer.

Din nou vantul s-a pornit, iar zapada e viscolita, fapt ca va ingreuna operatiunile de deszapezire - oamenii nu mai au rabdare si au iesit din masini sa se dezmorteasca.

Multi nu vor sa paraseasca masinile pentru ca TIR-urile au marfa neasigurata: "Asa ceva nu am vazut in ultimii ani. Avem combustibil, ca stiam ce ne asteapta. E plin camionul cu marfa, nu lasam masinile aici. Masina e asigurata, marfurile nu".

 "Dupa vreo 14 ore sunt inghetat bocna. Au fost domnii de la Politie si ne-au ajutat, ne-au dus la PECO si ne-am luat de acolo ce a trebuit. Combsutibil, cu noroc, am alimentat si am facut plinul, ca altfel nu supravietuiam.

In coloana era blocat si un autovehicul al jandarmeriei

Multi oameni spun ca au sunat la 112, dar au fost rugati sa astepte pana cand se va putea interveni.

Corespondentul Rares Nastase insoteste armata, spre Giurgiu. 300 de masini sunt inzapezite

Corespondenta Andreea Marinescu. Sute de oameni, blocati pe A2:"La 112 ni s-a spus sa mai asteptam"

Oameni blocati in zapada, la Sindrilita. Corespondentul ProTV, Alex Dima, cu echipa de salvare

Boc a cerut TANCURILE: 26 drumuri nationale blocate, 28 curse aeriene anulate, 100 masini blocate

CODUL PORTOCALIU se prelungeste. Vezi PROGNOZA meteo pana duminica

Catalin Radu Tanase este pe centura inghetata a Capitalei. Masini blocate timp de 20 de ore

Un tren InterCity cu 123 de oameni in el a deraiat. LISTA intarzierilor si a garniturilor anulate

HAOS pe aeroporturile din tara. Vezi ce curse aeriene au fost ANULATE sau redirectionate

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO