Litoralul își așteaptă oaspeții pe 1 mai, dar nimeni nu știe care va fi situația Covid la acea dată. ”Sunt temători”

Dată publicare: 08-03-2021 20:02
Dată actualizare: 08-03-2021 20:02


Pe litoral, proprietarii de plaje, terase și hoteluri se pregătesc să primească turiști peste două luni, mai ales că paștele ortodox cade anul acesta în weekendul de 1 mai.

 

Însă cifrele pandemiei sunt în creștere, așa că nimeni nu poate spune de acum ce va fi când începe sezonul vacanțelor. Se tem și turiștii când își fac rezervări, se tem și gazdele, care vor să ia toate măsurile de siguranță.

50 de hoteluri din Mamaia și 10 din sudul litoralului au anunțat că vor deschide în ultima săptămână din aprilie.

Suprapunerea Paștelui cu vacanța de 1 mai i-a determinat pe hotelieri să gândească un pachet turistic de trei sau patru nopți. Cu toate acestea, rezervările în momentul de față nu depășesc pe întreg litoralul 30%.

Elena Oprea, manager hotel: ”Sunt temători în ceea ce privește restricțiile anunțate de autorități. Nici noi știm pe ce ne putem baza, oamenii întreabă unde se va servi masa sau dacă se va servi masa, în cazul în care restaurantele se închid, dacă avem terasă”.

Ștefan Necula, director executiv agenție de turism: ”Tarifele vor fi destul de bune, în sensul că vor porni de la 228 lei pentru o cameră dublă la 3 stele în stațiunea Mamaia, ceea ce e un tarif destul de bun. În Eforie Nord tarifele vor porni undeva de la 105 lei pe noapte”.

 

Restaurantele din Constanța, deschise la 30% din capacitate

 

La rândul lor, managerii de terase spun că sunt gata să deschidă. Iar cluburile din Mamaia se pregătesc să devină și ele doar restaurante în cazul în care nu vor putea organiza evenimente.

George Țicu, manager restaurant și plajă Mamaia Nord: ”Ba suntem deschiși, ba suntem închiși, nu știm ce-o să fie. Este cumva dificil să ne facem un plan de acum pentru 1 mai. Pentru că știm, peste 2 zile pot să ne spună că trebuie să închidem, că a crescut indicele de la 2 la 3, la 4, la 5, Dumnezeu știe la cât și automat nu putem să facem nimic atunci”.

În Vama Veche, stațiunea aleasă de zeci de mii de tineri ca să-și găsească perechea, proprietarii de pensiuni se pregătesc și ei să deschidă de 1 mai. Dar nimic nu va mai fi la fel.

Suntem la Vama Veche unde petrecerile obișnuiau să înceapă abia după ora 23.00. Acum însă autoritățile locale se așteaptă ca starea de alertă să fie prelungită chiar și de 1 mai.

Cu alte cuvinte, toate localurile trebuie închise cu o oră înainte de miezul nopții, iar turiștii nu vor mai avea voie pe plajă sau pe stradă.

Incidența îmbolnăvirilor în Constanța permite acum restaurantelor să primească oaspeți doar la 30% din capacitate.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO