Litoralul Ardealului, locul unde apa este mereu caldă. Care sunt prețurile

Ultima actualizare: 09-06-2020 09:16

În această minivacanță de Rusalii a debutat și sezonul de vară la Ocna Sibiului. Deschiderea programată în 1 mai nu a fost posibilă, așa că acum ”Litoralul Ardealului” este pregătit să-și primească oaspeții.

 

Nisipul a fost reîmprospătat, șezlongurile pregătite, iar apa din lacurile naturale sărate ajunge la 40 de grade Celsius, chiar dacă soarele verii este puțin capricios.

Primii turiști au început să apară, iar zona poate găzdui, chiar și în noile condiții de distanțare socială, până la 6.000 de vizitatori zilnic.

Ocna Sibiului era în perioada interbelică o renumită stațiune balneo-climaterică. Aici s-au investit în ultimii ani peste 5 milioane de euro în refacerea zonei.

Sezonul va ține până în luna septembrie, iar turiștii vin atât din țară, cât și din străinătate.

Femeie: Pentru mine este foarte, foarte bună apa și mă atrage foarte mult Ocna să vin, în primul rând că m-a ajutat la sănătate. Iubesc locurile acestea.
Reporter: Ce ziceți, ați da Ocna asta pentru mare?
Femeie: Nu aș da-o nici pe Grecia, nici pe Portugalia, nici pentru mare”.

Tânără: ”Este litoralul Ardealului după cum se știe, cunoscut pentru beneficiile apei sărate, ale lacurilor, ale nămolului care este foarte bun pentru tratarea reumatismului, bineînțeles și pentru prevenirea lui. E accesibil oricui, nu trebuie să ai peste 60 de ani ca să poți să vii”.

Cuplu: Condițiile sunt foarte ok, venim în fiecare an de multe ori, mai ales acum că a început sezonul.
Reporter: E o alternativă la litoralul românesc?
Cuplu: Da, o alternativă mai ales în perioada asta în care trecem vremuri mai grele, economic. Stăm, ne relaxăm, mai uităm problemele”.

 

Medie anuală de 280.000 de vizitatori

 

Cei care ajung în Ocna Sibiului sunt atrași în primul rând de apa sărată care ajunge la temperaturi de peste 40 de grade datorită heliotermiei.

Nămolul, alături de băi ajută la tratarea unui spectru foarte larg de afecțiuni. Cei care au probleme respiratorii de asemenea pot face aerosoli.

Bărbat din Nepal: ”E foarte haios, îmi place. E prima dată, am auzit de locul ăsta anul trecut. Și am fost nerăbdător să încerc și să vin”.

Femeie: Cum mă răsfăț? Cu helioterapie, cu nămoloterapie și cu bancoterapie. Și umorul e important. Păi, nu?!
Reporter: Cum e stațiunea asta?
Femeie: Fiecare țăran își laudă sapa, eu zic că ăsta, Sărata Monteoru sunt cele mai bune stațiuni pentru bolile astea degenerative și de fracturi”.

Ionuț Costea, administrator lacuri sărate Ocna Sibiului: ”Probabil și din cauza incertitudinii din pandemia de Covid, nu știam dacă o să vină sau nu lumea. Dar se pare că lumea nu renunță la Ocna Sibiului, plus că avem un mare avantaj, lacurile noastre sunt sărate și cum bine știți nu prea trăiesc vietăți în ele”.

Media anuală a celor care ajung în stațiune este de 280.000 de vizitatori.

Cazare se poate găsi în cele peste 40 de pensiuni, iar prețurile pentru cazare încep de la 100 de lei dacă preferați să vă gospodăriți singuri, iar intrarea la complexul de lacuri vă costă 25 de lei pentru un adult și 10 lei pentru un copil.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO