Limitatoare de viteză, montate în urma tragediei din cartierul Andronache. Ce spune primarul Sectorului 2

Dată publicare: 05-03-2021 09:54
Dată actualizare: 05-03-2021 10:07


Limitatoare de viteză, montate în urma tragediei din cartierul Andronache. Ce spune primarul Sectorului 2

Administrația Străzilor București a montat vineri șapte limitatoare de viteză în cartierul Andronache, unde două fete au fost accidentate mortal în urmă cu câteva zile.

„Administrația Străzilor București montează azi 7 limitatoare de viteză pe strada Mențiunii. Asta nu repară ce s-a întâmplat, dar sperăm să prevină alte tragedii de acest fel”, a scris primarul Radu Mihaiu pe Facebook.

Două fete, în vârstă de șase și 21 de ani, au murit sâmbătă strivite de o mașină, condusă de o șoferiță în vârstă de 56 de ani, beată.

În urmă cu câteva zile, primarul Sectorului 2 Primarul Sectorului 2, a scris pe pagina sa de Facebook, referitor la accidentul din cartierul Andronache, că Bucureștiul a rămas în urmă cu indicatoarele, limitatoarele de viteză și marcajele rutiere.

„Fie că vorbim de indicatoare, de limitatoare de viteză sau de marcaje rutiere - cu toate am rămas în urmă în București. Sunt nenumărate solicitări de la cetățeni care au rămas nerezolvate. Sunt inclusiv zeci de cereri făcute direct de Primăria Sectorului 2, care nu au fost puse în practică (sensuri unice noi, indicatoare și limitatoare de viteză uzate care necesitau înlocuire, etc). Mecanismul nu merge. Centralizarea acestor nevoi la nivelul Primăriei Municipiului București îngreunează mult un sistem care trebuie să fie mai rapid”, a scris primarul pe Facebook.

Cum s-a petrecut accidentul tragic din cartierul Andronache

 

Străzile din zonă sunt înguste, iar pentru a face stânga sau dreapta, în locul unde s-a produs accidentul, trebuie categoric să oprești. Virajul are 90 de grade, vizibilitatea laterală, aproape inexistentă, iar în față sunt case și, de aceea, poate, sunt șocante scenele surpinse de camera de supraveghere.

În zonă se aflau mai mulți copii și adulți. Cu doar câteva momente înaintea accidentului, chiar acolo parcase o altă maşină, din care au coborât trei tineri.

Doar providența a făcut ca numărul victimelor să nu fie mai mare. În doar o fracţiune de secundă, fetiţa de șase ani şi tânăra de 21, care stătea pe bordură, au fost strivite de vehiculul scăpat de sub control și care a mai retezat și un stâlp.

Martorii oculari susțin că mașina condusă de șoferiță venea de pe strada Fructelor, iar când a ajuns la intersecția cu strada Mențiunii, nu a încetinit, nu a virat nici dreapta, nici stânga. Și-a continuat drumul lovind stâlpul și surprizând cele două fete.

Șoferița a fost eliberată marți de Judecătoria Sectorului 2, care a respins propunerea de arestare preventivă.

Femeia va fi cercetată sub control judiciar pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului.

A fost reținută pentru 24 de ore, sub acuzația de ucidere din culpă. A cântărit greu faptul că urcase băută la volan.

 

Sursa: StirilePROTV