Bărbat din Prahova, grav rănit după ce i-a explodat soba din casă. Are arsuri pe 70% din suprafața corpului

Dată publicare: 05-03-2021 08:09
Dată actualizare: 05-03-2021 09:14


Un bărbat de 71 de ani din județul Prahova a fost grav rănit într-o explozie chiar în gospodăria sa.

 

Din primele informații, soba din casă, alimentată cu gaz, ar fi sărit în aer. Bătrânul are arsuri pe 70 % din suprafața corpului și a fost dus de urgență la un spital din București.

Explozia s-ar fi produs, spun rudele bărbatului, de la o acumulare de gaze în sobă. În urma incidentului, bătrânul a suferit răni care îi pun viața în pericol.

Olguța Medințu, medic SMURD: "Aproximativ 70 % suprafață corporală grad 2 a, 2 b este extrem de grav, e cu arsură de căi aeriene. E intubat, ventilat mecanic în momentul de față, își menține constantele vitale. O să mergem la un spital de urgență cu un loc la mari arși".

Vecinii spun că au auzit o bubuitură puternică și au ieșit imediat să vadă ce s-a întâmplat. Ferestrele casei bătrânului fuseseră spulberate de suflul exploziei. Au sărit să dea o mână de ajutor până la sosirea echipajelor de urgență.

 

Nu poate fi transferat în străinătate

 

Vecin: "Au sărit geamurile pe aici și om bătrân fiind au sărit vecinii în ajutor, erau aici doi băieți la magazin, unu lucra la pompieri, altul la gaze, au venit, l-au scos. A fost o bubuitură mare, a fost o aerotermă și soba, soba a degajat gaze".

Cauza exactă a exploziei va fi stabilită de pompieri. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală.

Deși a auferit arsuri grave, nu va fi transportat într-o clinică din străinătate pentru tratament.

Medicii din comisia de aici - un chirurg, un plastician și un medic ATI - spun că în urma investigațiilor se pare că acesta nu întrunește criteriile de transfer pentru marii arși, potrivit normelor în vigoare.

 

Tags: explozie, soba, prahova, ars,