Legea audiovizualului a fost modificata. Pentru prima oara, s-a stabilit cum poate fi demis seful CNA
Modul de functionare a Consiliului National al Audiovizualului a fost clarificat prin legea promulgata marti.
Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 20 din Legea audiovizualului, prin care respingerea de catre Parlament a raportului anual de activitate al CNA atrage, de drept, demiterea din functie a presedintelui Consiliului. Plenul Senatului a aprobat pe 29 iunie propunerea legislativa pentru modificarea art. 20 din Legea audiovizualului.
Conform acesteia, respingerea de catre Parlament a raportului anual de activitate a CNA atrage, de drept, demiterea din functie a presedintelui, situatie in care Legislativul va numi un nou sef al Consiliului pentru restul de mandat.
"Fostul presedinte demis nu mai poate fi reales in functie pana la expirarea mandatului", se mai arata in propunerea de lege citata de Agerpres.
Propunerea legislativa initiata de presedintii Comisiilor de cultura ale Senatului si Camerei Deputatilor, Georgica Severin si Gigel Stirbu, a fost respinsa de Camera Deputatilor. Proiectul a fost adoptat in unanimitate (117 voturi "pentru") de Senat, Camera cu rol decizional in acest caz.
Actuala Lege a audiovizualului nu prevedea posibilitatea demiterii presedintelui CNA, ci doar ca CNA trebuie sa depuna in Parlament pana la 15 aprilie un raport anual de activitate si executia bugetara. Atat presedinta CNA Laura Georgescu, cat si un fost membru al Consiliului, Narcisa Iorga, au fost trimisi in judecata la inceputul lunii iulie de procurorii anti-coruptie.
Sursa: Agerpres
Etichete: presedinte, lege, demisie, Parlament, cna, laura georgescu,
Dată publicare:
21-07-2015 17:14