Doar trei paturi ATI, disponibile la nivel național pentru pacienţii cu COVID-19. Două dintre ele sunt în București
Grupul de Comunicare Strategică informează că, duminică, la nivel naţional sunt trei paturi ATI libere pentru pacienţii cu COVID-19.
Este vorba despre altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale, care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, dintre care 1 pat este disponibil în judeţul Constanţa şi 2 în Capitală.
Potrivit GCS, în data de 10 octombrie, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.534 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În Bucureşti sunt avizate de DSP 332 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.
De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 139 paturi ATI destinate pacienţilor cu COVID-19.
''Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale'', arată GCS.
Totodată, 1.603 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.
''La nivel naţional sunt 3 paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale, care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, dintre care 1 pat disponibil la nivelul judeţului Constanţa şi 2 la nivelul Municipiul Bucureşti'', precizează sursa citată.
Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
''Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare'', menţionează GCS.
Mai multe informații găsiți în documentul atașat.