Klaus Iohannis a pierdut o casa din centrul Sibiului, dupa un proces de 16 ani. Cum a intrat presedintele in posesia ei

Ultima actualizare: 15-11-2015 06:54

Presedintele Klaus Iohannis a pierdut definitiv un imobil din Sibiu, dupa un proces care a durat 16 ani. Decizia a luat luata joi de Curtea de Apel Brasov.

Anul trecut, Tribunalul Brasov a anulat contractul de vanzare-cumparare a imobilului din centrul Sibiului, de pe strada Nicolae Balcescu, nr 29, iar recursul formulat de familia primarului si anuntat joi a mentinut aceasta decizie.

Istoricul imobilului

Imobilul din centrul Sibiului, trecut in declaratia de avere a primarului Sibiului ca avand o suprafata de 166 de mp, a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, nascuti in comuna Porumbacu de Jos. Dupa decesul acestora, in anii '70, averea le-a trecut in proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care a decedat cativa ani mai tarziu, fara a avea copii.

Prin urmare, si casa de pe strada Nicolae Balcescu, din Sibiu, a trecut in proprietatea Statului Roman. In 1997, imobilul din centrul Sibiului a fost cumparat de chiriasi.

Doi ani mai tarziu, contractele de vanzare-cumparare ale acestor fosti chiriasi au fost anulate de instanta, la cererea lui Ioan Bastea, care a aratat ca este fiul lui Nicolae Bastea, nepot al sotilor Ghenea.

Dupa anularea acestor contracte, casa ajunge in proprietatea familiei Iohannis, care cumpara si partile de proprietate ale urmasilor lui Nicolae Bastea. Fostii chiriasi, ramasi fara locuinte, pornesc procese pentru anularea actelor care au dus la noua stare de fapt.

Potrivit declaratiei de avere, primarul Sibiului detine in Sibiu alte 5 case: una situata pe str. Pedagogilor nr. 14(1997), str. Somesului nr.13 (2001), str. Balea 29 (1992), str. Magura nr.9(2007) si str. Magura nr.11(2007).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO