Judecator din Caras-Severin, acuzat de procurorii DIICOT de luare de mita. Ce sume lua pentru a oferi sentinte favorabile

14-10-2015 12:33


Scandal de proportii la Tribunalul Caras-Severin. Un judecator este acuzat de procurorii DIICOT ca ar fi luat 80 de mii de euro mita de la membrii unui grup infractional organizat, ca sa solutioneze favorabil anumite cereri in instanta ale acestora.

Suspectul va fi adus la sediul DIICOT din Bucuresti pentru a fi audiat.

Suspect este Nicusor Maldea, presedintele Sectiei a doua civila de contencios administrativ si fiscal de la tribunalul Caras Severin.

Judecatorul este acuzat de procurorii DIICOT ca a sprijinit un grup infractional in schimbul sumei de 80 de mii de euro. In poveste este implicat si un lichidator judiciar si un notar.

Acesta admitea cererile de intrare in faliment a respectivelor societati.
 
13 persoane vor fi aduse la audieri pentru evaziune fiscala, bancruta frauduloasa, fals intelectual, uz de fals, abuz in serviciu, dare si luare de mita si spalare de bani.

Dupa intrarea in faliment, unul dintre membrii grupului infractional, avand calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vanzarea bunurilor acestor societati in faliment, la preturi subevaluate, catre alte societati controlate de catre membrii grupului, societati care, la randul lor, au valorificat bunurile respective catre terti la o valoare mult mai mare

Prejudiciul estimat este de 6.000.000 lei.

Tags: mita, diicot, judecator,

VIDEO PROTVPLUS.RO