Scandalul fustei negre cu "floricele". Familia e nemultumita ca directoarea demisa ramane profesoara

Dată publicare: 14-10-2015 10:39
Dată actualizare: 17-10-2015 07:09


Directoarea scolii din judetul Constanta, care a dat afara de la ore o eleva pentru ca fusta copilei avea cateva flori albe si nu era complet neagra, a fost destituita.

Fata de 11 ani a fost nevoita sa ajunga singura acasa si a traversat o cale ferata si un drum european cu patru benzi. Incidentul, facut public de Stirile PRO TV, a fost anchetat, la ordinul ministrului Educatiei.

Mama: Doamna draga cum va permiteti sa-mi faceti copilul meu prost..
Directoare: Nesimtita
Mama: L-ati facut dumneavoastra ?
Directoare: - Am intrebat-o esti proasta
Mama: Si nesimtita ?
Directoare: Nesimtita am facut-o
Mama: - De ce doamna ? Ati crescut-o dumneavoastra, ati facut-o dumneavoastra ?
Directoare: Nu doamna. Problema este ca m-ati deranjat

Scandalul izbucnit intre directoare scolii si mama elevei data afara de la ora pentru ca nu era imbracata conform regulamentului a ajuns si in atentia ministrului educatiei, care a cerut o ancheta.

Iar miercuri inspectoratul scolar Constanta a anuntat prima masura.

Gabriela Bucovala, inspector scolar : "Decizia consiliului de administratie a fost ca NU mai exista un interes al invatamantului pentru care doamna profesor Elena Preda sa fie mentinuta in functie de director".

Elena Preda a fost eliberata din functia de directoare, dar va ramane profesoara in cadrul scolii.

Mama fetitei a fost extrem de revoltata pentru ca fara sa anunte pe nimeni, directoarea a obligat-o pe eleva sa plece acasa lasand-o nesupravegheata sa treaca o cale ferata si o sosea europeana cu patru benzi.

Directoare: "Copilul nu are ce cauta in scoala in acele conditii. Nu stiu cum a intrat"

Mama: "Doamna, copilul acesta a trecut o sosea si o cale ferata. Cine raspunde pentru asta ? "

Directoare: Doamna deci va rog sa iesiti afara ..eu am ora acum…data

Sorina Spilcea mama fetitei : "Pe de-o parte nu sunt multumita pentru ca dansa va preda in continuare la clasa fiicei mele care se teme foarte mult de dansa. Nu mi se pare corect sa fie lasata in continuare in prezenta copiilor.N u e posibil sa ne trimitem copiii la scoala si sa fie umiliti si jigniti, batuti, pusi sa spele wc-urile si zidurile scolii, tinuti dupa ore ca sa faca curatenie in clasa, pentru ca are dansa niste reguli.

Alta mama: A facut multe pentru scoala, ne pare rau, dar a gresit. si copilul meu daca ar fi fost scos pe poarta, nu mi-ar fi convenit.

Fosta directoare a refuzat sa comenteze decizia. Ea va ramane profesoara pina la sedinta consiliului de administratie care poate decide si concedierea ei.


VIDEO PROTVPLUS.RO