Jill Biden, profesoară de limba engleză și Prima Doamnă. Va ajunge vineri la București

Ultima actualizare: 10-05-2022 10:51
Jill Biden, profesoară de limba engleză și Prima Doamnă. Va ajunge vineri la București
Getty

Jill Biden, în vârstă de 69 de ani, profesoară și Primă Doamnă a Statelor Unite a anunțat că va veni vineri, 6 mai la București pentru a se întâlni cu refugiații Ucrainei.

Jill Jacobs s-a născut în 1951 în New Jersey într-o familie cu 5 surori, ea fiind cea mica dintre ele. Copilăria și-a petrecut-o în suburbia Willow Grove din Philadelphia.

După ce a absolvit Universitatea din Delaware în 1975, Jill Biden a început să lucreze ca profesoară de engleză în școlile publice din Delaware și la un spital de psihiatrie pentru adolescenți. În 1981 a început studiile la un master pe tema importanței lecturii la Universitatea West Cheester, iar în 1987 a absolvit un master în limba engleză la Universitatea Vilanova. Ulterior Jill Biden a început să predea la liceul Tehnic din Delaware timp de 15 ani.

Biden Breast Health Initiative

În 1993, după ce patru dintre prietenele ei au fost diagnosticate cu cancer de sân, dr. Biden a creat Biden Breast Health în Delaware, o organizație non guvernamentală ce are ca scop informarea tinerelor cu privirea la prevenția cancerului mamar.

Înainte de căsătoria cu Joe Biden, între anii 1970-1975, Jill Biden a fost căsătorită cu fotbalistul Been Stevenson. La doi ani după încheierea mariajului, în 1975, fratele lui Joe Biden, Frank le-a făcut cunoștință celor doi. Deși între cei doi este o diferență de nouă ani, Jill a fost împresionată de comportamentul lui Joe. După prima întâlnire Jill s-a dus la mama sa și i-a spus: „Mamă, în sfârșit am cunoscut un gentleman”.
Însă lucrurile au stat cu totul diferit. Când l-a vazut, primul gând a lui Jill a fost că nu o să meargă niciodată relația. 

„Mă întâlnisem cu tipi în blugi și saboți și tricouri, el a venit la ușă, avea o haină și pantofi sport și m-am gândit: Doamne, n-o să meargă niciodată, nici într-un milion de ani. Era cu nouă ani mai mare decât mine, dar am ieșit să vedem Un bărbat și o femeie la un cinematograf din Philadelphia și s-a legat”, a declarat Jill Biden pentru revista Vogue.

Cei doi s-au căsătorit în anul 1977, în New York și au împreună o fată, Ashley, născută în 1981.

Jill Biden a vorbit despre familia ei și despre încercările prin care aceștia au trecut la convenția Partidului Democrat, când și-a manifestat susținerea față de soțul ei.

 Nu o să renunțe niciodată la carieră

"Predatul nu este ceea ce fac. Este cine sunt”, a scris Jill pe Twitter în luna august.

În anul 1988 când Joe Biden a candidat pentru prima data la președenție, Jill a declarat că indiferent de rezultatul alegerilor ea o să continue să facă ceea ce-i place, să predea copiilor cu deficiențe emoționale.
Jill se ține în continuare de promisiune și în 2007 a primit un doctorat în educație (Ed.D.) în leadership educațional de la Universitatea din Delaware. Când soțuli, Joe Biden a devenit vicepreședinte, familia Biden s-a mutat la Washington, DC și Jill Biden a început să predea la Northern Virginia Community College (NOVA), unde continuă să facă acest lucru și astăzi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO