Cine este Jill Biden, o Primă Doamnă atipică. Va continua să predea după ce Joe Biden este numit în funcție

Ultima actualizare: 10-11-2020 14:44
Cine este Jill Biden, o Primă Doamnă atipică. Va continua să predea după ce Joe Biden este numit în funcție
Getty

Jill Biden, în vârstă de 69 de ani, profesoară și viitoarea Primă Doamnă a Statelor Unite, a anunțat că va continua să predea și după ce soțul ei va prelua funcția de președinte.

Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din Statele Unite și urmează să fie învestit în funcție în data de 20 ianuarie 2021.

Cine e Jill Biden, viitoarea Prima Doamnă a Statelor Unite

 

Jill Jacobs s-a născut în iunie 1951 în statul New Jersey, în suburbia Willow Grove din Philadelphia, conform BBC.

Înainte de a se căsători cu Joe Biden, a fost căsătorită cu fostul jucător de fotbal Bill Stevenson.

Joe Biden și-a pierdut prima soție și fiica în vârstâ de un an într-un accident de mașină produs în anul 1972. A întâlnit-o pe Jill trei ani mai târziu, după ce fratele lui le-a făcut cunoștință.
În perioada în care s-au cunoscut, Joe Biden era senator, iar Jill era încă în facultate.

„Până atunci mă întâlnisem cu băieți în blugi și tricouri, iar el a intrat pe ușă în sacou și pantofi și m-am gândit: 'Doamne, asta nu o să funcționeze, nici într-un milion de ani'”, a declarat Jill.

„Era cu nouă ani mai în vârstă decât mine, dar am fost să vedem 'A man and a Woman' la un cinematograf din Philadelphia și ne-am înțeles bine din start”, a spus soția lui Joe Biden despre prima lor întâlnire.

De asemenea, Joe a cerut-o în căsătorie de cinci ori înainte să accepte.

„Nu puteam să îi fac pe copii să piardă încă o mamă. Trebuia să fiu 100% sigură”, a explicat Jill.

Cei doi s-au căsătorit în anul 1977, în New York și au împreună o fată, Ashley, născută în 1981.

Jill Biden a vorbit despre familia ei și despre încercările prin care aceștia au trecut la convenția Partidului Democrat, când și-a manifestat susținerea față de soțul ei.

Jill Biden va continua să predea după ce Joe Biden e numit în funcție

 

Soția viitorului președinte a declarat în mai multe rânduri că va continua să predea și dacă va deveni Prima Doamnă a Statelor Unite, conform CNN.

„Aș vrea foarte mult să fac asta. Dacă ajungem la Casa Albă, voi continua să predau. Vreau ca oamenii să prețuiască profesorii, să le recunoască contribuția și să ridice profesia”, a spus Jill Biden

Jill Biden a petrecut ultimele decade din viața ei lucrând ca profesoară. Pe lângă licență, mai are două mastere și un doctorat în educație obținut în 2007 în cadrul Universității din Delaware.

Înainte de a se muta la Washington, a predat la un colegiu comunitar, la un licei, precum și într-un spital psihiatric pentru adolescenți.

Jill a continuat să predea engleză la Colegiul Comunitar Northern Virginia și în cei opt ani în care Joe Biden a fost vicepreședinte al Statelor Unite.

„Predatul nu este ceea ce fac. Este cine sunt”, a scris Jill pe Twitter în luna august.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO