Iurie Darie se simte "mult mai bine decat la internare", anunta medicii. Cat va mai ramane in spital

Iurie Darie

Actorul Iurie Darie se afla, la doua zile dupa interventia chirurgicala, intr-o stare mult mai buna decat la internare.

 

Iurie Darie poarta conversatii, primeste vizite si va mai sta in spital pana vor fi scoase firele de la operatie, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii Spitalului "Bagdasar-Arseni".

"Este bine. Mult mai bine decat la internare. Nu stiu daca va merge maine (joi - n.r.) pe Aleea Celebritatilor. Stiu ca ramane in spital pana ii vor fi scoase firele de la operatie. Iar acestea se scot, in general, la sapte zile de la operatie", a spus medicul Florian Bica, purtatorul de cuvant al unitatii sanitare.

Iurie Darie a fost operat cu succes, luni, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitala, pentru montarea unui sistem de drenaj care sa ajute la eliberarea lichidului in plus care se acumuleaza in zona creierului.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Interventia chirurgiala trebuia sa aiba loc in 16 mai, insa a fost amanata, din cauza unei infectii urinare care trebuia tratata inainte de operatie.

Actorul, in varsta de 83 de ani, a fost adus in 10 mai la Spitalul de Urgenta "Bagdasar-Arseni".

Darie si colegul sau de breasla Marin Moraru ar urma sa primeasca, joi, cate o stea pe Aleea Celebritatilor din Bucuresti, in cadrul unei ceremonii programate pentru ora 12.00.

Iurie Darie are o cariera remarcabila, ce cuprinde roluri in peste 40 de productii cinematografice. Dupa ce a debutat in cinematografie, in 1953, in "Nepotii gornistului" - in regia lui Dinu Negreanu, avandu-i alaturi pe Marga Barbu si pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat in filme precum "S-a furat o bomba" (1961), "Dragoste la zero grade" (1964), "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" (1971), "Fratii Jderi" (1974), "Ringul" (1983), "In fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Zambet de soare" (1987), "Oglinda" (1993), "Punctul zero" (1996), "Triunghiul mortii" (1999).

De-a lungul carierei, Iurie Darie a colaborat cu unii dintre cei mai importanti regizori romani ai secolului trecut: Ion Popescu Gopo, Mircea Dragan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis. De asemenea, in teatru, actorul a cucerit audienta prin roluri memorabile in piese precum "Troilus si Cressida", "Umbra" si "Palaria".

Anul acesta, in martie, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru intreaga cariera.

Update 10.11.2012: Actorul Iurie Darie a murit vineri, la varsta de 83 de ani, dupa o lunga suferinta, a confirmat pentru MEDIAFAX sotia acestuia, Anca Pandrea.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Iurie Darie a suferit o interventie chirurgicala pe creier. Medicii:
Iurie Darie a suferit o interventie chirurgicala pe creier. Medicii: "A fost totul in regula"

Momente de cumpana pentru Iurie Darie. Actorul a fost supus unei interventii dificile pe creier. Medicii planuiau de cateva zile, sa-i monteze un dispozitiv care sa-i scoata lichidul acumulat in craniu, altfel pacientul risca sechele neurologice grave.

Recomandări
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.