Îți dorești să mergi de 1 Mai şi Paște pe litoral? Cât costă un sejur

Dată publicare: 19-04-2021 19:52
Dată actualizare: 19-04-2021 20:01


Pentru cei care nu sunt deranjati de câțva stropi de ploaie, peste 100 de hotelieri de pe litoral au anunțat deschiderea sezonului de 1 mai, în Mamaia și Vama Veche.

Unitățile de cazare sunt obligate să mențină un grad de ocupare de cel mult 70%. Încă sunt locuri, iar prețurile sunt comparabile cu cele de anul trecut.

În acest hotel de 3 stele din stațiunea Mamaia peste 200 de camere vor fi în curând lună, în așteptarea turiștilor.

Cristina Cristina, manager hotel: "Cu balcoane curățate, zugrăvite, reparate, geamuri șterse, perdele spălate, mochetă curățată. Băile curățate, dezinfectate și tot și la final punem perdelele și lenjeria și așteptăm turiștii".

Reporter: "Reușiți?".

Cristina Cristina, manager hotel: "Eu zic că da! Ca în fiecare an!".

Un sejur de trei nopți la un hotel de 3 stele din stațiunea Mamaia, cu mic dejun inclus și prânzul special de Paște, costă cel puțin 1.200 de lei.

Sebastian Puznava, director hotel: “Vom aștepta turiștii cu ouă, cozonac, friptură de miel, tot ceea ce presupune vacanța de Paște. Sperăm că restricțiile să nu fie cele care sunt astăzi, să putem avea turiștii până la ora 22:00 să se plimbe să facă diverse activități”.

Sunt însă hoteluri și terase care vor fi deschise chiar de la finalul acestei săptămâni.

Răzvan Dobre, director hotel: “Avem ofertăde Florii, după care urmează, bineînțeles, pachetul de Paște și 1 mai de minim 3 nopți, care include mic dejun. Implementăm absolut toate măsurile pe care le aveam și anul trecut referitoare la puratatul măștii, la dezinfectant și la distanțarea meselor și sperăm să începem sezonul cu dreptul“.

Dorin Ciubotaru, manager terasă: “Ne-am pregătit! Dacă ține vremea cu noi… Oamenii sunt așteptați să vină la mare. Suntem deschiși și hotelurile sunt deschise, așteptăm vremea bună și turiștii. Prețurile sunt la fel ca anul trecut, absolut la fel. Cum am închis sezonul anul trecut, așa am și deschis anul acesta”.

Autoritățile au anunțat deja restricțiile speciale de Paște. De Înviere circulația va fi permisă până la 5 dimineața, dar numai pentru cei care vor să meargă la biserică. Petrecerile din cluburi sunt strict interzise.


VIDEO PROTVPLUS.RO