Învățătoare din Vâlcea, acuzată că a jucat la păcănele mii de euro luaţi de la părinţi

18-02-2021 12:04


Acuzații grave o vizează pe o învățătoare din Râmnicu Vâlcea. Polițiștii au deschis pe numele ei un dosar de furt, după ce proprietarii unui magazin au reclamat că ar fi sustras mai multe păpuși.

 

Totodată, părinții elevilor spun că le-a cerut bani pentru diverse cazuri sociale, dar i-ar fi pierdut la păcănele. Învățătoarea a respins acuzațiile.

 

Învăţătoarea, în vârstă de 40 de ani, a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale unui magazin în timp ce ar fi ascuns în geantă o păpuşă scumpă. Apoi se îndreaptă spre casă de marcat, unde achită doua jucării ieftine, după cum susţin proprietarii magazinului.

Contactata telefonic, învăţătoarea a negat toate acuzaţiile aduse şi spune că nu este vinovată de nimic.

Învățătoarea: „Le-am pus, într-adevăr, în sacoşa mea, pentru că nu am găsit niciun coş, după care am ales altele două care mi-au plăcut, pe aceea am dus-o la loc în raft, lucru care nu se mai arată. Am ieşit din magazine doar cu ceea ce am cumpărat pe bon”.

Imaginile au ajuns şi la poliţişti, care au deschis un dosar penal pentru furt. De asemenea, poliţiştii au primit şi plângeri de la părinţi, care au reclamat ca învăţătoarea le-ar fi cerut în mod repetat bani, pe care i-ar fi pierdut la jocurile de noroc numite popular „păcănele”.

De pildă, un părinte susţine că i-ar fi împrumutat 1.000 de euro, iar altul 700 de euro.

Învăţătoarea cercetată de furt: „Doamna a atras 2-3 părinţi şi de aceea îi tot pune să spună diferite situaţii despre mine”.
Reporter: „Doamna învăţătoare, sincer, aveţi patima asta a jocurilor de noroc, mergeţi la păcănele?”
Învățătoarea: „Am mers în trecut. Mi-au făcut, într-adevăr, foarte mult rău”.

Conducerea şcolii ştia de comportamentul învăţătoarei.

Ion Gherghinaru, directorul școlii: „În timpul liber mergea la păcănele şi i-am rugat pe părinţi să pună să scrie”.

Tot directorul spune că învăţătoarea are, de trei ani, doar calificativul „satisfăcător”. Examinările psihologice arătau că e aptă să stea la catedră, însă erau unele standard, de medicina muncii.

Contractul de muncă al învăţătoarei cercetată pentru furt şi înşelăciune a fost suspendat.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO