Bilanțul primului an de pandemie, prezentat de Raed Arafat. Ce materiale au achiziționat autoritățile

18-02-2021 10:29


Secretarul de stat Raed Arafat a făcut bilanțul primului an de pandemie, cu ocazia prezentării Raportului de Activitate al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) și al instituțiilor aflate în coordonarea acestuia.

Raed Arafat, a declarat, referindu-se la discuţiile din spaţiul public privind achiziţiile de materiale în timpul pandemiei, că este "cea mai politizată situaţie de urgenţă", subliniind că efortul IGSU şi a altor instituţii a fost "umbrit de acuzaţii false de cele mai multe ori".

„Pe plan operațional provocarea cea mai mare a fost coronavirusul. Prima întâlnire a fost în 23 ianuarie, după ce a fost observată situația din Wuhan. După această întâlnire a fost analizată mai ales de materiale. Au fost achiziționate materiale pentru Ebola, dar nu au fost folosite. Reacția din 4 februarie de a achiziționa materiale a ajutat foarte mult ca răspunsul să fie dat la nivel național. În 26 februarie a fost primul caz anunțat, iar ulterior în 16 martie Klaus Iohannis a decretat starea de urgență”, a spus Raed Arafat.

Conferința susținută de șeful DSU vine la scurt timp de la tragedia de marți de la Constanța, când o femeie a murit după ce a căzut de la etajul șase în încercarea de a se salva din incendiul care îi cuprinsese apartamentul.

Evenimentul a scos la iveală nereguli grave în sistem, precum mașini vechi, echipamente uzate și numeroase decizii discutabile


VIDEO PROTVPLUS.RO