Intervenții contracronometru ale salvamontiștilor pentru turiști blocați în zăpada din Bucegi. Printre victime, un copil

Dată publicare: 04-05-2021 20:00
Dată actualizare: 04-05-2021 20:07


Intervenții contracronometru ale salvamontiștilor pentru turiști blocați în zăpada din Bucegi. Printre victime, un copil

Doi tineri blocați în zăpadă în Munții Bucegi au fost recuperați de salvamontiști. Salvatorii au plecat marți după amiază să ajute alte patru persoane, printre care un copil.

 

Salvamontiştii din Buşteni au plecat să ajute doi tineri care au rămas blocaţi, marţi, pe Valea Cerbului, din cauza epuizării şi a zăpezii mari.

„Salvamontiştii din Buşteni au plecat pe Valea Cerbului, unde doi tineri, nepregătiţi pentru o zăpadă atât de mare, au rămas blocaţi din cauza epuizării. Aceştia au plecat azi dimineaţă din Buşteni spre Vârful Omu şi după mai multe ore de luptă cu zăpada s-au dat bătuţi şi au sunat după ajutor", a anunțat pe Facebook Salvamont Buşteni.

Conform sursei citate, salvamontiştii i-au găsit pe cei doi turiști şi îi vor ajuta să ajungă în siguranţă, relatează Agerpres.

Imediat după preluarea acestora, salvamontiștii au primit încă un apel.

„Cele două persoane au fost preluate de salvamontiști. Acum coboară cu toții spre Baza de Salvare Montană Baba Mare.
În urmă cu 5 minute Salvamont Bușteni a mai primit o solicitare de la alte patru persoane dintre care un copil. Aceștia se află pe traseul turistic Jepii Mici, în apropiere de cabana Caraiman. Sunt uzi și epuizați și nu au haine de schimb.
Salvamontiștii se mobilizează acum și pentru aceasta intervenție”
a precizat instituția pe contul de Facebook.

 
Salvamont Buşteni anunţase înainte de minivacanţa de Paşte că toate traseele care străbat care Abruptul Prahovean sunt încă impracticabile, cu un strat de zăpadă foarte mare şi risc de avalanşă de gradul 4 din 5.

Salvamontiştii prahoveni au intervenit, sâmbătă, şi în cazul unui grup de şapte turişti francezi care au rămas blocaţi, sâmbătă, pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi, de unde au fost recuperaţi şi coborâţi în staţiunea Buşteni.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO