Interlopul care i-ar fi înjunghiat pe baschetbaliștii americani, reținut. Sportivii vor să plece din România

17-09-2018 16:53

Principalul suspect în cazul celor doi baschetbalişti agresaţi într-un club din Brăila a fost reţinut, după ce s-a predat de bunăvoie, luni dimineaţă, la Parchet.

 

Bărbatul de 41 de ani, asociat lumii interlope din oraş, nu a recunoscut că el i-ar fi lovit cu un cuţit pe sportivii americani, deşi a admis că a fost implicat în conflict. Între timp, starea de sănătate a baschetbaliştilor este stabilă, dar se tem să mai rămână în România. Procurorii au deschis un dosar penal pentru tentativă la omor.

De pe patul de spital, Joseph McClain, în vârstă de 24 de ani, şi-a sunat mama, în Statele Unite, şi a încercat să o liniştească. Nici acum nu îşi explică motivul care a dus la izbucnirea conflictului.

Joseph McClain: "Fără niciun motiv, fără cuvinte urâte, un tip a venit de nicăieri şi ne-a atacat. Ne-a lovit cu pumnii pe mine şi pe colegii mei de echipă, apoi s-a întors cu un cuţit. I-a lovit doar pe cei de culoare de la masa noastră. Acum îmi doresc doar să plec acasă. Îmi este frică!"

Doctor Alina Neacșu: "În această dimineaţă a fost transferat din secţia de Anestezie-Terapie Intensivă în cadrul secţiei de Chirurgie, în compartimentul de chirurgie toracică, deoarece evoluţia post-operatorie a fost favorabilă."

Colegul lui, Darrell Bowie, a fost rănit mai grav şi i-a fost pusă în pericol viaţa. A fost transferat duminică la Spitalul Floreasca, din Bucureşti. Între timp, principalul suspect s-a predat luni dimineaţă la Parchet. Poliţiştii îl căutau încă de duminică seara, după ce a fost emis un mandat de aducere pe numele lui.

Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, principalul suspect: "Hai să mergem să clarificăm lucrurile. Dacă eu sunt vinovat cu ceva, arestează-mă. Dar dacă nu sunt eu vinovat..."

Procuror Mircea Ciutac, Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila: "E prematur să vă spun că el este autorul. Sunt mai multe persoane implicate, avem o singură persoană care a folosit cuţit, după declaraţiile martorilor.

Reprezentanţii clubului de baschet Cuza Sport sunt, însă, mai siguri decât procurorii că bărbatul care s-a predat este cel care a lovit cu arma albă.

Mircea Totolici, preşedinte Cuza Sport Brăila: "Toţi sportivii clubului care au fost prezenţi, toţi mi-au trimis pe internet poza acestui om. Eu nu pot să spun acum că este vinovat sau nevinovat, dar cred că sunt prea multe coincidenţe raportat la trecutul dumnealui.

Gândiţi-vă, ei au venit să reprezinte Brăila atât naţional, cât şi internaţional, au venit, cum le place lor să spună, "overseas", de peste mări, şi sunt nişte sportivi extraordinari. Și uitaţi cum au fost întâmpinaţi de nişte oameni care nu au ce cauta în libertate în societatea din 2018 din Brăila şi din România."

Luni, după ce l-au audiat, procurorii din Brăila au emis un mandat de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev.

Avocat Sorin Ispas, apărătorul lui "Dasaev": "Nu a săvârşit această infracţiune. Recunoaşte parţial numai o agresionare a celor doi cetăţeni americani, fără a-i înjunghia el."

Chiar dacă procurorii au văzut imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale clubului şi spun că au fost identificaţi mai mulţi agresori, până la această oră nu a fost făcută nicio altă reţinere în acest caz.

Tulburarea ordinii şi liniştii publice şi tentativă la infracţiunea de omor - sunt acuzaţiile care îi sunt aduse principalului suspect, un bărbat de 41 de ani, care a mai făcut închisoare, în urma unor fapte săvârşite în Spania.

De această dată, însă, cel poreclit Dasaev nu recunoaşte decât că a ripostat la un atac violent care ar fi venit din partea sportivilor americani. Are şi o rană pe obrazul stâng şi spune că a fost, la rândul lui, agresat cu o armă albă.

Procurorii trebuie să demonstreze, acum, dacă a fost sau nu aşa. Cert este că sportivii americani, veniţi de numai o săptămână în România, la echipa de baschet Cuza Sport din Brăila, proaspăt promovată în prima ligă, se tem pentru vieţile lor şi se gândesc foarte serios să părăsească ţara noastră.


VIDEO PROTVPLUS.RO