Un șofer băut a făcut prăpăd într-o localitate din Gorj: „O bubuitură, o flamă”

17-09-2018 16:35

Un şofer din Gorj a avut mare noroc după ce a scăpat teafăr dintr-un accident pe care el îl provocase: a doborât doi stâlpi de curent, un hidrant, apoi s-a oprit în gardul unei şcoli.

Poliţiştii spun că era şi băut atunci când s-a urcat la volan şi l-au luat la întrebări abia luni dimineață, pentru că fugise de la locul accidentului.

Accidentul a avut loc aproape de miezul nopţii, nu departe de Rovinari. După cascadoria de pe şosea, bărbatul de la volan, în vârstă de 33 de ani, s-a dus acasă. Acolo l-au găsit agenţii, după câteva ore de căutări. Poliţiştii spun că încă mirosea a alcool.

Între timp, la locul accidentului, echipele de muncitori au încercat să repare din dezastrul lăsat în urmă. Zeci de familii au rămas fără curent electric, ore întregi, după ce stâlpii au fost dărâmaţi. Şoferul este anchetat penal acum.

Șofer: „Simplu, am lovit maşina, vă mulţumesc.”
Reporter: „Băusei?”
Șofer: „Nu.”
Reporter: „Ai fugit apoi?”
Șofer: „Nu am fugit, m-am dus acasă.”
Reporter: „Și eşti bine?”
Șofer: „Da.”
Reporter: „Mai erai cu cineva în maşină?”
Șofer: „Nu.”

Localnicii au fost treziţi din somn de zgomotele puternice.

Localnică: „O bubuitură, o flamă şi atâta tot. Când am ieşit, era aici maşina asta, apa mergea pe stradă în continuare și şoferul, niciunde. Eram în papuci. A fugit foarte repede. Păi eu cred că a fugit, că l-au căutat ăştia de la pompieri, au trecut pe linia ferată, pe aici în jos, nu au găsit pe nimeni.”

Muncitor: „Acolo a dat în parapet şi de acolo aici în stâlp, cred că a ricoşat.”

Localnic: „Aici a fost aruncat peste cap, probabil, că se vede şi tabla aia, a lovit şi conducta acolo.”

În cele din urmă, şoferul fugar a fost găsit acasă.

Ion Lazăr, purtător de cuvânt IPJ Gorj: „Conducătorul auto a fost identificat de poliţişti la domiciliu, iar în urma testării cu etilostestul a rezultat o concentraţie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.”

Șoferul are acum dosar penal. Cei care locuiesc în zonă au rămas sfara energie toată noaptea, dar şi în cursul zilei, până când echipe de muncitori au remediat defecţiunea.

Localnică: „Nu avem curent. Și avem frigidere, lăzi frigorifice şi se dezgheaţă.”
Reporter: „De azi noapte nu aveţi curent?”
Localnică: „Nu avem curent, să vedem acum dacă or rezolva ceva.”

Loalnic: „De aseară (n.r - duminică seară), de pe la 10 jumătate - 11, cam aşa ceva. Acum să vedem dacă aparatura mai merge, să nu se fi ars, frigidere, treburi, televizoare, ce mai are lumea pe acasă.”

Ancheta va stabili dacă şoferul va suporta şi cheltuielile cu reparaţiile de la reţeaua de apă şi electricitate sau dacă banii vor fi daţi de firma de asigurări.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: sofer, accident, gorj,


VIDEO PROTVPLUS.RO