"Beleaua" Corduneanu, arestat dupa ce ar fi injunghiat un barbat. Avocata interlopului: "Nu sunt suficiente probe"

×
Codul embed a fost copiat

Unul dintre cei mai temuti interlopi din zona Moldovei, Adrian Corduneanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este cercetat pentru ca l-ar fi santajat si amenintat luni de zile pe directorul de vanzari al unei firme de constructii.

Totul s-ar fi intamplat cu ajutorul unui complice. Si in cazul lui, judecatorii au luat aceeasi masura. Ambii au stat in fata magistratilor aproximativ cinci ore. De pe urma acestui santaj, Corduneanu ar fi primit, spun procurorii, circa 35.000 de lei.

Adrian Corduneanu, de 37 de ani, zis "Beleaua", din temutul clan interlop al Cordunenilor, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru un dosar de fapte cu violenta din 2010, in urma cu o luna. Dar cum sentinta nu era definitiva, suspectul era cercetat in libertate.

Acum, angajatul unei firme de constructii, aflat intr-o functi de conducere, a depus o plangere impotriva lui si a sustinut ca Adrian Corduneanu si un complice il santajau si il amenintau sa-i dea toti banii pe care-i face din vanzarile firmei.

Citește și
Adrian si Costel Corduneanu
Justitia din Romania si-a dat acceptul ca interlopii Corduneanu sa afle martorii cu identitate protejata care i-au „turnat“
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

"In perioada octombrie - noiembrie 2015, cei doi au obtinut in mod injust, prin constrangere, de la persoana vatamata, suma de 1.000 de euro si 30.000 de lei. Incepand cu data de 16 martie, ei si-au reluat activitatea de constrangere a persoanei vatamate" - se spune intr-un comunicat al procurorilor ieseni.

Procurorii spun ca Adrian Corduneanu si amicul sau il sileau pe acest om sa munceasca, practic, pentru ei.

Interlopul a fost retinut duminica seara, intr-un bar din Iasi, iar asupra sa politistii au gasit peste 11.000 de lei. In masina au gasit alti 6.000 de lei, bani care se pare ca provin chiar din santaj.

Pentru a-si impresiona victimele, Adrian Corduneanu isi crease pe Facebook imaginea unui dur.

Anca Dragoi, avocat Adrian Corduneanu: "Din punctul meu de vedere, nu sunt suficiente probe. Cu siguranta se va dovedi nevinovatia clientilor nostri."

Cum agentul de vanzari are sotie si copil si se teme pentru viata lui, procurorii i-au oferit protectie.

Cum isi ameninta Corduneanu victima

Victima lui Adrian Corduneanu este agent de de vanzari in Iasi si vindea betoane in numele unei firme. In toamna anului trecut, ar fi fost contactat de catre Adrian Corduneanu, care l-ar fi amenintat sa nu mai duca clientii catre firma la care era angajat ci catre o alta societate care avea acelasi profil, administrata de un apropiat al clanului Corduneanu.

Pentru a fi "convingator", Adrian Corduneanu l-ar fi intepat, la un moment dat, cu un cutit in picior pe angajatul firmei, l-ar fi lovit cu palmele peste fata si l-ar fi amenintat cu moartea, au mai precizat surse juridice.

Adrian Corduneanu i-ar fi remis angajatului mai multe mesaje de amenintare: "esti prost, teai f***t???"; "DAR VAD CA ESTI OBRAZNIC RAU TU..."; "NU STIU CEI CU TINE DAR VB ACUSI FATA IN FATA DACA VREI ASA"; "teai f***t vrei sa ti crap capul ca vin acolo la statie sau pe deal si iti bag p**a in gura. Cu gesturile astea de bulangiu ce ai in tine. Lasa ca ma duc acusi la A. (n.r. patronul victimei) si vb cu el si o sa te sune el si o sa vb atunci. Ca vad ca esti prost tare"; "Daca nu e nasol o sa imi bag p**a in toate...Ai sa ma vezi maine ce turnat o sa fiu si ce aiurea pentru toti. Sau doamne fereste sa toarne maine cineva beton fara sa torn si eu AM ZIS CA PAPAM IMPREUNAAAAA NU NUMAI TU CA TE INECI SI AJUNGI LA SPITAL CA MANANCI MULT".

Povestea clanului Corduneanu a inceput in anii 2000, la Iasi, cand mai multi frati care practicau sporturi de contact au devenit infractori de temut. De la simple batai, membrii clanului au trecut la santaj, amenintari cu moartea, trafic de persoane, inclusiv minore, lipsire de libertate, inselaciuni imobiliare si informatice si fraude bancare. Unii dintre ei au fost cercetati sau condamnati in diferite dosare penale.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Interlopul Adrian Corduneanu, zis si
Interlopul Adrian Corduneanu, zis si "Beleaua", a fost retinut. Suma pe care ar fi primit-o dupa ce a santajat un director

Unul dintre cei mai temuti interlopi din zona Moldovei, Adrian Corduneanu, zis si Beleaua, a fost retinut duminica de politisti si dus in fata judecatorilor.

Justitia din Romania si-a dat acceptul ca interlopii Corduneanu sa afle martorii cu identitate protejata care i-au „turnat“
Justitia din Romania si-a dat acceptul ca interlopii Corduneanu sa afle martorii cu identitate protejata care i-au „turnat“

Judecatorii Tribunalului Maramures au cerut DIICOT desecretizarea documentelor privind martorii cu identitate protejata din dosarul clanului Corduneanu.

Un clan mafiot romanesc facea legea in tara Mafiei. „Brigada Oarza” teroriza orasul Torino si se rafuia cu albanezii. VIDEO
Un clan mafiot romanesc facea legea in tara Mafiei. „Brigada Oarza” teroriza orasul Torino si se rafuia cu albanezii. VIDEO

 Primul clan mafiot infiintat de compatriotii nostri in Italia a ajuns dupa gratii. Presa italiana spune ca romanii imitau perfect celebrele Camorra si ’ndrangheta, avand chiar si ritualuri de initiere.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.