Inspecţia Judiciară s-a sesizat privind modul în care Eugen Stan a fost protejat
Este vorba despre cazul de agresiune sexuală din 2016, din care Eugen Stan ar fi scăpat cu ajutorul colegilor.
Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu în legătură cu modul în care procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au instrumentat un dosar deschis în 2016, după ce o femeie a reclamat faptul că a fost agresată sexual de poliţistul Eugen Stan, au declarat pentru AGERPRES oficiali din IJ.
Inspecţia Judiciară s-a sesizat ca urmare a informaţiilor apărute în presă privind tergiversarea de către procurori a anchetei în acest dosar.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a anunţat miercuri că la data de 10 decembrie 2016, la Secţia 18 Poliţie a fost înregistrată o plângere formulată de o femeie, care reclama faptul că a fost agresată sexual de Eugen Stan. În aceeaşi zi, poliţiştii au dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală.
În cursul urmăririi penale, poliţiştii de la Secţia 18 au solicitat să le fie transmise imaginile surprinse de camerele de supraveghere video de la locul comiterii infracţiunii.
Procurorii susţin că, în procesul-verbal încheiat de Secţia 18 Poliţie, a reieşit că sistemul de supraveghere este instalat defectuos şi nefuncţional, aspect confirmat de administratorul blocului, persoană care a mai precizat că nu ştie să-l folosească, întrucât a fost instalat de către un vecin.
Parchetul mai arăta că agenţii de la Secţia 18 au propus clasarea dosarului, însă în referatul de clasare trimis procurorilor nu au dezvăluit calitatea de poliţist pe care o avea Eugen Stan.
Ulterior, după repartizarea dosarului la procuror cu propunere de clasare, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 s-a înregistrat adresa emisă de către DGPMB - Brigada Rutieră prin care s-a solicitat stadiul cercetărilor privindu-l pe Eugen Stan.
"Procurorul de caz a dispus emiterea unei adrese către DGPMB - Brigada Rutieră din care să rezulte dacă persoana bănuită de comiterea faptei face parte din structurile poliţiei judiciare, pentru a se stabili competenţa personală a organului de urmărire penală, conform dispoziţiilor legale. În urma răspunsului înaintat de Serviciul Resurse Umane din cadrul DGPMB, s-a dispus de îndată, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti din 21.07.2016, trimiterea cauzei de la Secţia 18 Poliţie la DGPMB - Brigada Rutieră, Biroul Control Intern, organ de cercetare penală competent după calitatea persoanei să efectueze cercetările în cauză", mai spune Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.
Parchetul General a decis miercuri să preia ancheta în acest dosar, concomitent cu preluarea anchetei şi în dosarul în care Eugen Stan este acuzat că a agresat sexual doi copii şi pentru care a fost arestat preventiv.
Sursa: Agerpres
Etichete: copii, Parchet, politist, agresiune, suspect, politia rutiera, pedofilie, eugen stan, inspectia judiciara,
Dată publicare:
11-01-2018 15:59