Rasturnare de situatie in cazul celor 4 copii de la Centrul Sfantul Nicolae. Ce spun medicii care i-au consultat
Angajatii au sustinut ca au intrat in sevraj, dupa ce nu si-au mai primit pastilele pentru boli psihice. Medicii de la Obregia, care i-au consultat, declara ca minorii nu au avut nevoie de tratament si NU au prezentat simptome de sevraj.
Diagnosticul specialistilor contureaza un adevar sumbru. In loc sa le acorde atentie si iubire copiilor, diagnosticati cu tulburari de comportament, educatorii ar fi preferat sa ii indoape cu medicamente de care nu aveau nevoie.
Medicii de la Spitalul Alexandru Obregia din Capitala sustin ca i-au consultat in amanunt pe cei patru copilasi cu varste intre 9 si 11 ani, trimisi de centrul sfantul Nicolae cu ambulanta, spune Ministerul sanatatii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
LAURENTIU COLINTINEANU , purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii: "Au fost adusi la spital pentru evaluare. Au fost consultati de catre medicii din spital si nu prezentau simptome asociate cu psihiatria pedriatica, asa ca dupa doua ore de consult au fost trimisi la centru impreuna cu personalul acestora. Niciunl dintre ei nu prezenta simptome de sevraj."
Doi dintre copii au fost insa tinuti sub observatie de medici pana a doua zi. Lajos Krostof, un voluntar de 28 de ani care a petrecut mult timp cu copiii din centrul Sfantul Nicolae din Capitala, sustine ca, in loc sa fie tratati cu intelegere de educatori, minorii cu tulburari de comportament sunt adesea batuti.
Mai mult, ca sa-i potoleasca, angajatii ii indoapa cu medicamente pentru boli psihice, desi cei mici au nevoie de atentie si dragoste.
LAJOS KRISTOF: "Acolo, copiii erau practic foarte neglijati emotional, nu se atingeau de ei, erau extrem de reci, chiar o doamna ingrijitoare avea un comportament destul de violent din punct de vedere verbal, atitudine indiferenta. "
CONSTANTIN GAVRILA, directorul centrului: "Nu puteam interveni cu nicio metoda educationala ca sa lucram cu ei, nu mai raspundeau la niciun stimul verbal".
Tanarul voluntar sustine ca medicamentele nu sunt neaparat necesare in cazul copiilor diagnosticati cu ADHD sau tulburari de comportament, cum sunt cativa minori de la centrul Sfantul Nicolae. Adultii platiti ca sa-i ingrijeasca ar trebui sa fie mai apropiati de ei si sa incerce sa-i inteleaga.
Ministerul Sanatatii a transmis ca in ultimele doua saptamani, 15 copiii din centrele de plasament din Bucuresti au fost trimisi la Spitalul Obregia pentru consult psihiatric si verificarea tratamentului.
Specialistii spun ca nici unul dintre minori nu avea nevoie de medicamentele pentru boli psihice, pe care au fost obligati sa le ia in centrele de plasament.
Sursa: Pro TV
Etichete: copii, ancheta, sanatate, centru plasament, medicamente,
Dată publicare:
09-07-2016 17:32