Consilier USR, revoltat de distrugerea unui parc: ”Incredibil, ce poate să facă corupția”

excavator
Facebook.com

Un consilier general al municipiului București acuză primăria sectorului 3 că distruge spațiul verde dintr-un parc, unde a început să arunce pământ și alte deșeuri provenite din lucrări de construcție.

Consilierul USR Octavian Berceanu afirmă că în Parcul Pantelimon din sectorul 3, aflat sub administrarea primarului Robert Negoiță, angajații administrației au îngropat deja o parte din spațiul verde ”sub 8 metri de pământ”.

”Asta înseamnă corupția în sectorul 3, corupția în administrația publică, de fapt, și în București.” - spune Berceanu într-o transmisie LIVE de la fața locului, realizată pe Facebook.

Consilierul general spune că ”tot parcul este acoperit cu aceste încărcături de moloz, provenite o parte din șantierul de la Decebal, parcarea de acolo, și din alte șantiere”.

Citește și
cismigiu
Cișmigiul, în centrul unui scandal. Activiștii susțin că vor fi tăiați copaci. Replica PMB
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Mai mult, în momentul în care Berceanu a cerut explicații celor care aruncau deșeuri în parc, aceștia au refuzat să spună cine este persoana cu funcție de conducere din administrație care le-a cerut să facă această muncă.

”În mod normal pentru acest tip de amenajare ar fi trebuit imediat să deschidă un dosar penal, să fie poliția aici. Nu vor să-și dea concursul sub nicio formă. Încă au rămas fidele regimului de pe timpul lui Ceaușescu.” - spune consilierul general al Capitalei.

Acesta a solicitat sprijinul poliției locale și chiar al poliției Capitalei, însă ... fără succes.

Deci jos avem parcul, parțial acoperit. Tot ce era aici - scări, mobilier de parc, vegetație, instalații electrice, bănci - au fost acoperite de acest munte de pământ, înalt de vreo 6-7 metri, chiar 8 metri aici.”

Deci poliția, organul statului și al primăriei, poliția locală, nici nu a intervenit. A venit poliția, se uită tâmpă și dirijează circulația camioanelor care depozitează în continuare pe acest teren și astupă parcul. Incredibil, ce pot să facă oamenii ăștia. Ce poate să facă corupția cu instituțiile statului, incredibil!”

”Deci poliția locală a plecat, poliția municipiului București nu a vrut să intervină. I-am rugat să intervină. Primăria nu trimite pe nimeni aici. Garda de Mediu refuză orice amestec, și de asta noi îi plătim cu zeci de milioane de euro.

Și parcul se află sub 8 metri de pământ, pământ răsturnat peste vegetație, peste arbori, peste bănci, peste instalațiile de iluminat, peste cabluri ... peste tot. ” - mai spune consilierul general Octavian Berceanu.

El a anunțat miercuri că împreună cu consilierul local Ana Galbenu au sesizat oficial Poliția Română, Garda Națională de Mediu, Parchetul și DIICOT-ul!

În replică, contactat de Știrile Pro TV, primarul sectorului 3 Robert Negoiță a respins toate acuzațiile lui Berceanu, precizând că pentru acțiunea din Parcul Pantelimon dispune de toate autorizațiile necesare.

Edilul a mai spus că acolo vor fi amenajate mai multe lucrări de amenajare a spațiului public, printre care și un ... derdeluș pentru iarnă.

Primăria sectorului 3 despre Parcul Pantelimon: Se face sistematizarea pe verticală şi pe orizontală, pentru a crea un relief adecvat

 

Primăria sectorului 3 precizează că întreg Parcul Pantelimon se află într-un amplu proces de modernizare şi amenajare.

"Întreg Parcul Pantelimon din sectorul 3 se află într-un amplu proces de modernizare şi amenajare. Astfel: se desfăşoară lucrări de reorganizare şi reconfigurare a zonelor, în vederea extinderii spaţiilor verzi, a amenajării de piste pentru biciclete, a unui spaţiu destinat picnicului şi grătarelor, precum şi o zonă pentru săniuş/ derdeluş. Este prevăzută şi amenajarea unei zone pentru tiroliană şi a unui skatepark. Vor fi modernizate locurile de joacă şi spaţiile destinate animalelor de companie.

Pentru organizarea zonelor amintite se face sistematizarea pe verticală şi pe orizontală a reliefului şi amplasamentului, în vederea dinamizării şi creării unui relief adecvat. Se amenajează un complex acvatic ultramodern, dotat cu facilităţi pentru petrecerea timpului liber în sezonul estival, dar şi în cel de iarnă. Date fiind aceste lucrări, în întreg Parcul Pantelimon există organizare de şantier, iar anumite zone au fost dezafectate pentru reamenajare", informează, miercuri, pe Facebook, primăria de sector, potrivit Agerpres.

Consilierul municipal USR Octavian Berceanu a atras atenţia marţi asupra faptului că mai multe camioane ale Algorithm Construcţii S3, companie a Primăriei sectorului 3, au descărcat pământ amestecat cu moloz într-o porţiune a Parcului Pantelimon, astfel încât malul de aproximativ şapte metri înălţime a ajuns să acopere aproape integral copacii din zona respectivă.

Potrivit consilierului local USR Ana Galbenu, Consiliul Local Sector 3 a adoptat un proiect care vizează amenajarea unei zone de divertisment acvatic, cu tobogane, piscine pentru copii, şezlonguri, duşuri şi grupuri sanitare, dar acestea se află la distanţă de peste un kilometru de zona în care au fost descărcate camioanele.

Conform proiectului, adoptat pe 27 septembrie 2018, pe lângă zona de divertisment acvatic se va crea un parc tematic care va cuprinde lucrări de butaforii, instalaţie de tiroliană, montagne russe, spaţii de joacă. Potrivit aceleiaşi surse, valoarea totală a lucrărilor este 115 milioane lei, durata de realizare a investiţiei fiind estimată la 18 luni.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Primăria Capitalei anunță că încep lucrările pentru parcarea ”park & ride” Pantelimon
Primăria Capitalei anunță că încep lucrările pentru parcarea ”park & ride” Pantelimon

Primăria Capitalei anunță că încep lucrările pentru prima parcare de tip ”park & ride” făcută de municipalitate, unde ar urma să lase mașinile cei care locuiesc în afară orașului și vor să folosească mijloacele de transport în comun.

Cișmigiul, în centrul unui scandal. Activiștii susțin că vor fi tăiați copaci. Replica PMB
Cișmigiul, în centrul unui scandal. Activiștii susțin că vor fi tăiați copaci. Replica PMB

Cel mai vechi parc din București este în mijllocul unui uriaș scandal.

Planul prin care dispar sectoarele şi judeţul Ilfov. Am putea avea
Planul prin care dispar sectoarele şi judeţul Ilfov. Am putea avea "districtul Berceni"

Bucureştiul ar putea fi împărţit în 20 de districte în loc de 6 sectoare în prezent. Iar în loc de 7 primari am putea avea doar unul.

Statui însuflețite, într-un parc din Capitală. Artiștii care au întruchipat eroi
Statui însuflețite, într-un parc din Capitală. Artiștii care au întruchipat eroi

Parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti a fost animat, sâmbătă aseară, de statui ... însufleţite.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.