Primăria Capitalei anunță că încep lucrările pentru parcarea ”park & ride” Pantelimon


Ultimul update: Vineri 09 August 2019 11:39
Data publicarii: Miercuri 07 August 2019 20:17
Categorie: Stiri Economice

Primăria Capitalei anunță că încep lucrările pentru prima parcare de tip ”park & ride” făcută de municipalitate, unde ar urma să lase mașinile cei care locuiesc în afară orașului și vor să folosească mijloacele de transport în comun.

Este vorba despre parcarea din Pantelimon anunțată încă de acum 7 ani.

Banii necesari, 21 de milioane de lei, au fost prevăzuți în buget, însă primăria precizează că se bazează pe "un ritm firesc al încasărilor de la Ministerul de Finanțe", din teamă de nu avea fondurile reduse de Guvern.

Cei care locuiesc în afara Bucureștiului ar urma să vină cu mașină până în Pantelimon, pe care să o lase gratis în viitoarea nouă parcare, după care să își continue drumul în oraș cu mijloacele de transport în comun.

Construcția parcării ar urmă să înceapă săptămâna viitoare. Aici ar urmă să fie ridicată o clădire cu 4 etaje și aproape 500 de locuri de parcare, în total.

În plus, proiectul cuprinde și un rond pentru tramvai, un pasaj pietonal, dar și un culoar către o viitoarea stație de metrou de la capătul magistralei 5, care momentant există, însă, doar pe hârtie. Parcarea a fost anunțată și în urmă cu 7 ani. Ba chiar a fost și împrejmuită zona și săpată o groapă.

Construcția ar urma să dureze un an, adică va fi gata imediat după alegerile locale din vara anului viitor, deși a fost anunțată și de actualul primar, Gabriela Firea, și în campania electorală. Consilierul primarului spune însă că a fost nevoie de refacerea proiectului.

Proiectul va costă 21 de milioane de euro și în aceiași bani se va amenaja și o parcare subterană la Școală 46, în sectorul 2. Primăria are în plan să mai facă o parcare de tip park & ride în Prelungirea Ghencea, însă alte două, anunțate tot în urmă cu 7 ani, din zona Aerogarii și Liviu Rebreanu, au fost uitate.

În lipsa unui transport public eficient, specialiștii în transport cred că, dacă vor fi construite, aceste parcări vor sta goale.

Singura parcare de tip park & ride care există acum în București, cea de la Străulești, construită de Metrorex, este ocupată în medie zilnic de doar 100 de mașini, în condițiile în care are o capacitate de 660 de locuri, iar ora de parcare costă doar 50 de bani.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO