Incident grav în Cișmigiu. Copil de 1 an rănit de o creangă ruptă, în locul de joacă

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Un copil de 1 an a ajuns la spital, după ce, sâmbătă, a fost lovit de creanga căzută dintr-un copac, în Parcul Cișmigiu, din Capitală.

Băiețelul a fost dus de urgență la spital, iar acum se află în afară pericolului.

Însă părințîi revoltați acuză autoritățile că zona destinată celor mici este extrem de periculoasă și astfel de incidente se pot încheia tragic.

Tatăl copilului, Radu Mihai a spus că, sâmbătă, în jurul 16.00, era cu copilul și soția în Cișmigiu. ”Exact în mijlocul locului de joacă a căzut o creangă  - de 2-3 m lungime și grosimea unui braț de bărbat - în capul meu și al fiului meu. Am sunat la 112 și la faţa locului s-au prezentat SMURD și Poliția Secția 3. Fiul meu a fost transportat la ”Grigore Alexandrescu” de către SMURD”, a spus Radu Mihai.

Bărbatul a spus că polițiștii veniți la fața locului nici măcar nu au consemnat incidentul. ”Au avut o atitudine prin care ne acuzau pe noi de eveniment. Nu au întocmit proces verbal, nu au efectuat fotografii, nu au luat nicio probă și nu au constatat nimic. Au spus că nu e o problemă de competenta poliției.
Ca să parafrazez "dacă mergi în pădure te poți aștepta să îți cadă o creangă în cap", atât că eu și fiul meu nu eram în pădure, ci în mijlocul unui loc de joacă amenajat de Primărie.
Când i-am întrebat de ce nu iau nicio probă, au răspuns că nu e de competenta poliției.

Întrebați de ce sunt acolo în acest caz au devenit ironici "dumneavoastră ne-ați chemat", deşi eu nu îi chemasem pe ei, eu doar apelasem numărul de urgenţă”, a mai spus Radu Mihai.

Bucureșteanul a mai pus la dispoziția Știrilor Pro TV și o filmare făcută cu telefonul mobil cu polițiștii veniți la fața locului.

”Au spus că acei copaci sunt monumente ale naturii și că nu pot fi toaletați și că sunt putrezi. Întrebarea este însă cine a decis să amenajeze locul de joacă (la acea oră erau acolo peste 100 de copii) exact în mijlocul unor copaci putrezi care nu se pot toaleta.

Au arătat că vor face un proces verbal în care să indice că nu e competenţa lor (deci nu un proces verbal prin care să constate faptele) și atunci când le-am cerut numărul procesului verbal sau o copie, ironic mi-au răspuns că trebuie să solicit audienţă la superior să cer copie și dacă vrea superiorul îmi comunica”, a mai relatat bucureșteanul.

Mulți copaci sunt foarte bătrâni, dar angajații primăriei au nevoie de aprobări de la comisia națională pentru monumente istorice că să ii poată toaletă.

Nimic nu scuză însă faptul că zona reprezintă un pericol pentru cei care trec prin parc.

Reprezentanții primăriei nu au putut fi contactați pentru a da explicații ori pentru a spune dacă vor lua măsuri pentru că astfel de incidente să nu se repete.

 

În momentul în care s-a petrecut accidentul, în parc se aflau zeci de copii. Întrebarea firească este: de ce parcul pentru copii a fost amplasat în această zona din Cișmigiu în care sunt foarte mulți copaci care stau să cadă? Mai ales că nu este primul incident de acest fel.

În 2016 o creangă dintr-un copac s-a rupt şi a căzut foarte aproape de unul dintre locurile de joacă pentru cei mici. 4 copii cu vârste între 3 şi 6 ani şi două femei au fost răniti uşor.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO