Cât va dura haosul provocat de lucrările de la Planșeul Unirii. Restricții de trafic și zone închise în centrul Capitalei
De marți, un șantier uriaș va schimba complet centrul Bucureștiului pentru următorii trei ani. Refacerea Planșeului Unirii, aflat într-o stare avansată de degradare, transformă radical circulația în zonă, și așa anevoioasă.
Vor fi restricții de circulație, zone închise pentru pietoni și trasee modificate, care ar putea genera haos pe toate rutele ocolitoare.
Începând de marți, tronsonul de pe Splaiul Independenței, între Piața Națiunile Unite și Piața Unirii, va fi complet închis. Se vor monta garduri de protecție, indicatoare rutiere, iar circulația va fi deviată pe rute alternative – bulevardele Națiunile Unite, Libertății și Unirii.
Pentru traficul intens care vine din zona bulevardelor Coposu și Brătianu, autoritățile au anunțat construirea unui drum provizoriu cu trei benzi și trotuar.
Potrivit planului, traficul pe acest segment va rămâne restricționat aproximativ șase luni.
Toate meciurile de la FIFA Club World Cup pot fi văzute pe VOYO cu comentariu în limba română.
Și transportul public va fi afectat. Mai multe linii STB vor fi deviate sau scurtate. Liniile de tramvai care traversează zona Unirii vor avea trasee modificate temporar, iar câteva opriri în unele stații vor fi suspendate.
De asemenea, autobuzele care trec prin Splaiul Independenței vor fi redirecționate. STB anunță că a pregătit rute alternative și că va suplimenta capacitatea în zonele adiacente.
În Parcul Unirii, de mâine dimineață, zona va fi închisă. Se va interveni direct asupra grinzilor de susținere ale planșeului, aflat într-o stare avansată de degradare. Primăria Sectorului 4 anunță că lucrările vor fi împărțite în patru etape: Parcul Unirii și zona Hanului lui Manuc vor fi primele vizate. În următoarele luni se va interveni și la fântâni, apoi la pasajul rutier.
Daniel Băluță, primarul Sectorului 4: „Etapa 1 a lucrărilor nu va interfera cu traficul rutier, ci doar cu cel pietonal, în sensul în care pietonii nu vor mai putea traversa parcul, ci doar vor putea să-l înconjoare. În etapa a doua însă, vom avea câteva restricții de circulație. Pasajul Unirii, care este o parte importantă a acestui proiect – timpul estimat în care vom interveni în această direcție este undeva în primăvara-vara anului 2026. Estimăm că vom închide și Pasajul Unirii.”
Lucrările vor dura până în 2028 și costă în jur de 800 de milioane de lei.