Incendiu misterios, surprins de camerele video, in Gara de Nord din Timisoara. Un om al strazii a dat foc unui magazin

24-08-2014 18:17


Incendiere

In ciuda dovezilor, individul nu vrea sa-si recunoasca fapta. Iar anchetatorii se intreaba daca nu a stiut ce face sau cineva l-a platit ca sa provoace incendiul.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere sambata seara, putin inainte de ora 21, sunt graitoare: individul se apropie de intrarea in magazin avand in spate un rucsac, iar in mana tine o sticla de plastic in care se afla un lichid, cel mai probabil benzina.

Dupa doar cateva momente, lasa sticla in usa si aprinde un chibrit. Apoi fuge, in timp ce in urma lui flacarile cuprind magazinul. Speriati, angajatii au sunat la 112.

"Erau flacarile mari, au venit pompierii sa le stinga", povesteste un martor.

Pompieri au reusit sa stinga incendiul in numai cateva minute. Chiar si asa, pagubele sunt mari pentru un magazin de cartier: 15.000 de euro.

"ISU Timis a fost anuntat referior la stingerea unui incendiu la un magazin din zona Garii de Nord. In urma cercetarilor la fata locului, cauza probabila fiind actiune intentionata", explica Silviu Bicu, ofiter ISU Timis.

Politistii l-au identificat pe piroman. Este un om al strazii, in varsta de 60 de ani, care isi face veacul in jurul Garii de Nord din Timisoara. Cu cateva minute inainte sa provoace incendiul, el a fost vazut de angajati cum dadea tarcoale magazinului. In momentul in care a fost prins, bause zdravan.

"Pe numele lui a fost intocmit un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de distrugere prin incendiere, procedandu-se la retinerea pentru 24 de ore a barbatului.
In urma audierilor, barbatul nu si-a recunoscut fapta
", spune Mirela Draghicioiu, purtator de cuvant IPJ Timis.

Daca va fi gasit vinovat, piromanul poate sta si 15 ani dupa gratii.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO