Canapeaua de socializare din Timisoara. Locul unde toata lumea isi face macar o poza pentru Facebook

22-08-2014 19:35


canapea

Poftiti pe canapeaua de socializare: iata invitatia pe care o primim in aceste zile, daca pasim pe strazile din Timisoara.

Acolo a fost instalata o canapea imensa, decorata cu mozaic colorat. Canapeaua este menita sa-i bucure atat pe localnici, cat si pe turistii invitati sa se fotografieze cu "mobilierul" stradal.

Dupa ideea olandezilor, "social sofa" a fost modelata din beton de cativa voluntari. De cand a fost instalata pe o strada pietonala din oras, oamenii nu pot ramane indiferenti atunci cand trec pe langa ea.

"Noi dorim sa schimbam mentalitatea lumii, ca ea sa perceapa spatiul public altfel, sa fie un loc in care sa stai si sa te simti bine, sa-l admiri", spune Vlad Bata, voluntar.

Curiosii nu rezista sa nu atinga lucrarea, apoi o fotografiaza si o admira ca pe o adevarata opera de arta.

Si la Brasov, artistii reuniti la un festival de cultura urbana au reusit sa-i suprinda pe localnici si turisti. Inspirate de atmosfera de la Vama Veche, doua tinere au creat, din cateva bucati de panza, un spatiu cu totul iesit din comun: colorat, vesel si prietenos.

In "Bohemian Square" sau coltul boem - turistii care merg la Brasov in acest weekend pot intalni artizani, arhitecţi si muzicieni.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO