Incendiu la o clădire abandonată din Cluj, unde se adăposteau oamenii străzii

Dată publicare: 15-04-2021 16:20
Dată actualizare: 15-04-2021 17:44


O clădire abandonată, aflată în apropierea centrului orașului Cluj-Napoca, a fost cuprinsă de flăcări, joi dimineață. Focul a ajuns de la parter, până la mansardă, acolo unde se adăposteau mai mulți oameni ai străzii.

În clădire a funcționat, în urmă cu mulți ani, Școala Populară de Arte. Imobilul era în prezent folosit de oamenii fără adăpost, mai ales în nopțile friguroase. Evident, făceau focul, de obicei din pături vechi și cartoane.

Localnică: "Şi la noi au spart uşa la intrare şi au mers în beci şi au dormit. Beau spirt sanitar acolo pe scări, acolo afară ziua şi noaptea dorm acolo. A mai fost aprins odată, iar au venit pompierii."

Localnică: "Nu îi vedeam foarte des, câteodată da, câteodată nu. Vedeam lumina, dar erau umbre pe la geamuri."

Pompierii nu au găsit, însă, pe nimeni înăuntru. Cel mai probabil, speriați de flăcările care au cuprins clădirea, indivizii au fugit.

În schimb, încăperile erau pline de pături, saltele, haine și alte obiecte inflamabile. De aici și extinderea rapidă la etaj.

Andrei Biriș, purtător de cuvând ISU Cluj: „Incediul s-a manifestat la mai multe deşeuri care erau depozitate înăuntru precum şi la mai multe grinzi din acoperişul imobilului.”

Nu s-a pus problema unor victime, iar flăcările au fost oprite înainte să ajungă la casele din apropiere.

Tags: cladire, incendiu,


VIDEO PROTVPLUS.RO