Incendiu într-un apartament din Galați, după ce o instalație a luat foc în bradul de Crăciun

Ultima actualizare: 09-01-2020 09:01

O întreagă scară de bloc din Galați a fost evacuată miercuri seară de pompieri, după ce o instalație de brad a luat foc într-un apartament. Acasă se aflau proprietara și fiul ei de patru ani.

Focul a ars mocnit și a degajat o cantitate atât de mare de fum, încât 20 de locatari au fost scoşi din clădire cu măști de oxigen, și mulți nu s-au putut întoarce la casele lor pe tot parcursul nopții.

Alarma a fost dată în jurul orei 21, când locatarii au văzut cum un fum negru le intră în apartamente. Iar pe casa scării aerul era irespirabil.

Vecină: „Am auzit o pocnitură, dar, când am ieșit eu la ușă, casa era plină de fum de-acuma. Ziceai că îl bagă cineva cu țeava, nu se putea ieși ca să deschizi ușa. Deabia am ajuns și cu prosopul, să pot să dau drumul la geamuri, că nu se putea sta. Băiatul venea de acolo, din dormitor, și eu nu puteam să îl văd de fum. A strigat băiatul de aici și ne-a pus masca, că nu puteam să respirăm.”

Se pare că femeia care locuia în apartamentul de la etajul al doilea se află într-o altă cameră, împreună cu fiul ei de 4 ani, când instalația din bradul de Crăciun a luat foc în sufragerie.

ISU Galați: „De la un brad, de la instalația de brad. Cei din casă au avut timp să iasă afară. Mama copilului a intrat în atac de panică și copilul un pic lovit, dar nu grav.”

Fumul dens le-a îngreunat munca pompierilor, care au fost nevoiți să spargă trapa de aces pe acoperișul blocului, ca să se mai aerisească.

Lt. col. Eugen Chiriță, ISU Galați: „Incendiul a fost cu degajare foarte mare de fum. Am fost nevoiți să evacuăm toate etajele superioare și chiar cele inferioare. În total au fost evacuate 20 de persoane. Opt dintre acestea au necesitat îngrijiri medicale, șapte adulți și un copil. Șase dintre aceștia au fost transportați la spital și copilul cu o plagă ușoară la frunte.”

Din fericire, niciuna dintre persoanele transportate la spital nu a rămas internată. Însă, din cauza fumului și a mirosului, mai multe familii și-au petrecut noaptea la rude.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO