Incendiu de vegetaţie scăpat de sub control, în Gorj. Flăcările au distrus o casă și anexe

Ultima actualizare: 17-03-2019 20:16

Un incendiu puternic a mistuit sâmbătă seară o casă şi două anexe gospodăreşti în judeţul Gorj. Dezastrul s-a produs după ce un localnic a incendiat o mirişte, iar flăcările au scăpat de sub control.

Zona a fost sub cod galben de vânt puternic, care a îngreunat intervenţia pompierilor. În plus, salvatorii nu au avut nici suficientă apă pentru a potoli vâlvătaia.

Ceea ce părea a fi doar un incendiu de vegetaţie, a devenit un coşmar pentru locuitorii din Novaci, judeţul Gorj. Flăcările au cuprins un depozit de fân, lemnele dintr-o gospodărie, iar apoi o casă.

Doina Podărnea, proprietara casei distruse: ”Nu am mai salvat nimic din partea arsă.”

Pentru că în zonă nu sunt hidranţi, pompierii au fost nevoiţi să se alimenteze cu apă din râu şi fântâni, iar localnicii au sărit cu găleţile de apă în ajutor.

Dar după aproximativ două ore, fântânile au secat, iar pompierii au avut probleme şi cu reţeaua de alimentare cu apă deoarece nu era presiune.

ISU Gorj a mobilizat în zona echipaje de la Novaci şi Târgu Jiu, precum şi voluntarii de la Baia de Fier. Chiar şi aşa, intervenţia a fost una extrem de dificilă din cauza vântului şi a grămezilor mari de lemne şi paie care ardeau lângă case.

Salvatorii îi sfătuiesc pe oameni să nu mai dea foc la vegetaţie.

Dan Popescu, comandat Garda de Intervenţie Novaci: "Uitaţi ce se poate întâmpla, ne ducem la incendii de vegetaţie, ard case şi poate noi suntem antrenaţi pe la incendii de vegetaţie şi atunci rămânem descoperiţi. Să înţeleagă oamenii că a face curăţenie nu înseamnă să dai foc că se poate întâmpla să ardă casa omului respectiv şi atunci ce facem, rămâi în poiana cu munca de o viaţă."

Pompierii au luptat cu flăcările până după miezul nopţii.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO