Candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene: Respect pentru cei care ies în stradă!

Ultima actualizare: 16-03-2019 20:46
Manfred Weber, Klaus Iohannis
Agerpres

Candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene, Manfred Weber, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Bucureşti, că vrea să transmită un mesaj de respect pentru cei care ies în stradă ca să-şi exprime opiniile.

El a spus că până şi judecătorii din România arată că ceva nu merge bine.

Weber a mai afirmat că la nivelul UE trebuie implementat un mecanism care să garanteze respectarea statului de drept.

Primul meu mesaj este un mesaj de respect faţă de cei care îşi exprimă opiniile şi ies în stradă pentru a şi le exprima. Pentru nivelul european, avem foarte multe posibilităţi de a garanta că atunci când o ţară vrea să se alăture UE există o serie de criterii înalte care trebuie întrunite înainte ca cineva să adere.

Dar când cineva este deja membru al UE şi nu doreşte să respecte aceste principii care se doresc a fi garantate în UE, atunci nu avem prea multe instrumente de a garanta acest lucru. Chiar şi judecătorii de aici ne arată că ceva nu merge bine şi cred că pentru viitor UE trebuie să implementeze un fel de mecanism obligatoriu pentru statul de drept, pentru ca aceste principii fundamentale să fie garantate în UE. Nu există încă un astfel de mecanism şi cred că toată lumea din Europa se aşteaptă la acest lucru. Nu e o împărţire între est-vest, nord-sud”, a declarat Manfred Weber, potrivit News.ro.

El a spus că „toată lumea trebuie să ştie că statul lucrează fără corupţie, are un sistem de justiţie independent şi o presă independentă”.

„Eu vreau să propun un astfel de mecanism care să garanteze pe termen lung respectarea acestor valori”, a subliniat Weber. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO