Incendiu de mai bine de 24 de ore la platforma de reciclare de la marginea Buzăului

20-01-2021 16:55


Un incendiu izbucnit pe platforma de reciclare de la marginea Buzăului nu a fost lichidat nici după 24 de ore.

Mai mulți pompieri și angajați ai societății sunt, miercuri seară, pe teren. Măsurătorile de mediu confirmă că zona a fost poluată. Cât despre cauze - încă nu au fost stabilite.

Inventarul de moment arată că au ars frigiderele din hală, dar și materialele reciclabile din curtea societății. Focul s-a manifestat violent, pe o suprafață totală de peste 1.500 mp. Fumul gros amenința să acopere o parte din oraș.

Vasile Prahoveanu, ISU Buzău: „Pompierii, împreună cu angajaţii societăţii, au intervenit în cursul nopţii şi astăzi pentru îndepărtarea elementelor metalice din zona de ardere. Cauza este în curs de stabilire”.

Inspectorii de mediu au făcut măsurători, cu un laborator mobil, însă valori ridicate s-au înregistrat doar în zonă, nu și în oraș. Vântul a dus norul de fum în altă direcție.

Ana Cristina Neagu, şeful serviciului de monitorizare APM Buzău: „Am ajuns la concluzia că a fost o depăşire a concentraţiei maxime admise la monoxid de carbon. Aceasta depăşire a fost în punctul din apropierea incendiului, dar în zona rezidenţială nu s-au înregistrat nici măcar valori crescute, astfel încât populaţia nu a fost afectată de acest eveniment”.

Cauzele producerii nenorocirii nu au fost încă stabilite. Le așteaptă și Garda de Mediu, care investighează modul în care erau depozitate deșeurile, dar și poluarea. Anul trecut, exact aceeași societate a primit o amendă de 15 mii de lei, pentru că a poluat aerul în urma unui incendiu similar, la o altă platformă de reciclare.

Tags: buzau, incendiu,


VIDEO PROTVPLUS.RO