Anchetă după incendiul de amploare din Centrul Vechi. A fost afectat și un club. FOTO


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 07 Octombrie 2018 07:59
Categorie: Stiri actuale

Flăcările au cuprins, duminică dimineaţă, podul unei clădiri din Centrul Vechi din Capitală. Vâlvătaia s-a extins şi la un club din vecinătate care în prezent este închis.

UPDATE 12.40: Poliţia Locală şi Inspectoratul de Stat în Construcţii desfăşoară duminică mai multe controale în cluburile şi restaurantele din Centrul Vechi, pentru a verifica autorizaţiile de funcţionare şi de construire, inclusiv modalitatea se realizare a branşamentelor la reţelele de utilităţi. Verificările au loc în urma incendiului puternic izbucnit la o clădire de pe strada Smârdan, informează Agerpres.

Potrivit Primăriei Capitalei, 17 persoane ale căror locuinţe au fost afectate de incendiul de duminică dimineaţă vor fi relocate în locuinţe de necesitate. Cele cinci familii locuiau în blocul vecin clădirii unde a izbucnit incendiul, iar acum este deconectat de la utilităţi.

Direcţia Generală Poliţie Locală şi Control (DGPLC) desfăşoară contRoale în cluburile şi restaurante din zonă, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, Apa Nova, Enel şi Distrigaz, pentru a verifica autorizaţiile de funcţionare şi de construire, inclusiv modalitatea se realizare a branşamentelor la reţelele de utilităţi.

PMB spune că astfel de controale au loc periodic în Bucureşti, inclusiv în Centrul Vechi, iar toate neregulile găsite au fost sancţionate sau sesizate la Parchet, după caz.

„Reprezentanţii Poliţiei Locale au depus aproape 250 de plângeri la Parchet în ultimii ani, pentru nerespectarea autorizaţiei de funcţionare sau executarea de lucrări fără autorizaţie în Centrul Istoric”, precizează municipalitatea.

Ora 08.00: Incendiul a izbucnit în jurul orei patru, când din acoperişul clădirii a început să iasă fum. Pompierii au intervenit pentru lichidarea flăcărilor cu nouă autospeciale. Persoanele din spaţiile învecinate au fost evacuate şi nu au existat victime.

În cursul dimineții, la fața locului au ajuns şi prefectul Capitalei Speranţa Cliseru, dar şi viceprimarul, Aurelian Bădulescu.

Incendiul, care a afectat mai multe clădiri de pe strada Smârdan din Capitală, a fost localizat, existând totuşi posibilităţi limitate ca acesta să se extindă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti- Ilfov, Daniel Vasile.

Potrivit acestuia, accesul în zonă a fost restricţionat şi a fost sistată furnizarea gazului în perimetrul respectiv.

„Zona intervenţiei a fost balizată de poliţiştii DGPMB şi ai Poliţiei Locale, fiind posibilităţi limitate ca incendiul să se mai extindă. Am informat autorităţile locale despre manifestarea incendiului şi măsurile realizate pentru gestionarea evenimentului. La fata locului se află prefectul şi viceprimarul Capitalei", a declarat oficialul ISU.

În jurul orei 08.30, intervenţia pompierilor la incendiul de pe str. Smârdan e era în curs de finalizare, urmând ca după stingerea focarului specialiştii să stabilească dacă se impune relocarea familiilor, a precizat pentru Agerpres prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru.

„Intervenţia a fost foarte promptă şi aşteptăm finalizarea ei, deoarece s-a localizat focarul. Aşteptăm finalizarea intervenţiei pentru a intra împreună cu ISC, specialişti de la Primăria Capitalei, Poliţie şi toate instituţiile abilitate, pentru a vedea dacă se impune evacuarea cetăţenilor şi mutarea lor în locuinţe de necesitate pe care Primăria Capitalei le are disponibile. Nu ştim deocamdată care este starea clădirii, în care locuiau aproximativ 17 familii. A ars acoperişul, dar nu ştim căt de afectată este clădirea în integralitatea ei. Practic acum aşteptăm să se finalizeze intervenţia şi să se retragă pompierii", a spus Speranţa Cliseru.

Speranţa Cliseru a mai precizat că s-a intervenit cu nouă autospeciale şi că operaţiunea a fost promptă şi „foarte bine organizată", existând un acces bun al pompierilor în vederea stingerii incediului, deoarece echipajele au fost plasate atât pe str. Smârdan, cât şi pe str. Şelari.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat duminică dimineaţa că, în cazul în care se impune o relocare a familiilor din locuinţele afectate de incendiul de pe str. Smârdan, Primăria Capitalei va pune la dispoziţie spaţiile necesare.

„În jurul orei 5.00, prin dispeceratul 112 s-a anunţat un incendiu care a avut loc pe str. Smârdan. Cauzele deocamdată nu sunt stabilite, s-a intervenit cu mai multe autospeciale, s-a localizat incendiul. Nu sunt victime omeneşti, se analizează la acest moment dacă acele clădiri sunt afectate. Dacă sunt afectate, proprietarii vor fi relocaţi în locaţii pe care le vom pune la dispoziţie din partea Primăriei Municipiului Bucureşti pentru astfel de situaţii", a declarat viceprimarul Capitalei.

El a menţionat că, în urma incendiului din Centrul Vechi al Capitalei, au fost afectate două clădiri, iar locatarii acestora au fost scoşi din case ca urmare a deciziei luate de echipele de pompieri.

„Nu au fost evacuate, au fost scoase din clădiri 16 familii. Cei de la Direcţia Generală de Asistenţă a Municipiului Bucureşti le-au pus la dispoziţie ceai şi pături. (...) Nu se pune problema unei evacuări, vom vedea imediat după ce intră cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, să stabilim cauzele şi dacă se mai impune reîntoarcerea acestor familii în locuinţe", a adăugat viceprimarul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Incendiu urmat de o explozie, în Brăila. O bătrână a ajuns la spital
Incendiu puternic într-o localitate din Dâmbovița, provocat de cazanul de țuică
Femeie decedată în propria bucătărie, în timp ce gătea. De la ce a pornit incendiul
VIDEO PROTVPLUS.RO
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16
Daniela Gyorfi, despre operațiile estetice

"Această medicină este o chirurgie și are niște consecințe pozitive, dar poate avea riscuri și complicații"


18:44